FOTO IMPRESIONANT Acțiune caritabilă a comunității elene din Constanța, încununată de succes. Antoniadis: „Vom continua cu aceste acțiuni de binefacere și așteptăm și alte companii și persoane fizice să își îndrepte gândurile spre cei nevoiași!”

Sărbătorile de iarnă ne bat la ușă și, ca în fiecare an, comunitatea elenă Elpis din Constanța s-a mobilizat exemplar pentru semenii noștri mai puțin norocoși. Fie că vorbim de sărbătorile pascale sau de Crăciun, comunitatea elenă dă tonul surprizelor, menite să aducă în familiile nevoiașilor bucurie și speranță.

Anul acesta, campania de colectare de alimente neperisabile precum ulei, zahăr, făină, oțet, orez, fasole ș.a.m.d. sau chiar haine în stare bună, jucării, rechizite și chiar donații (pentru cumpărarea de alimente) s-a încheiat pe 10 decembrie, iar, sâmbătă, comunitatea elenă, alături de voluntari din Constanța, s-au deplasat în mai multe localități din județ pentru a împărți aceste daruri.

„Acțiunea Uniunii Elene din România, Comunitatea Elenă Elpis Constanța, a fost făcută de această dată în județul Constanța în patru sate: Cerchezu, Măgura, Viroaga și Căscioarele, precum și la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sfântul Luca din Negru Vodă. Comunitatea elenă face în fiecare an câte două acțiuni caritabile majore, una în Ajun de Florii, cealaltă în ajunul Crăciunului. Fondurile destinate acestor acțiuni sunt obținute prin bunăvoința membrilor Comunității Elene și a celor care sunt alături de Comunitate, aici vorbim de alte persoane care aderă la ideile noastre, precum și firme/companii care știu că a dărui celor în nevoie este un act creștinesc. Bineînteles că fondurile în bani sunt destinate 100% cumpărării de alimente, iar hainele donate sunt împărțite pe fiecare familie în parte în funcție de membrii familiei respective. Putem aminti că printre donatori persoane fizice, de fiecare dată, s-a aflat deputatul și Președintele Uniunii Elene din România, d-ul Gabriel Zisopol, care face donații generoase, iar companii precum Rig Service – d-ul Cârstocea; Dobrogea S.A.-d-na Teodorescu; DTS Logistic Services – d-ul Dragomir; Medtainer-d-ul Păunescu, Green Seas – d-ul Matei; Danube Grain Express – D-ul Lucian, sunt nume care de fiecare dată sar în ajutorul celor nevoiași. Mai putem menționa că aceste acțiuni nu se fac de două ori în același loc, ci de fiecare dată în alte locații/sate. De exemplu, în acțiunea de pe data de 15 decembrie, au fost împărțite aproximativ trei tone de alimente la 25 de familii în total precum și la Centrul de Recuperare de la Negru-Vodă, sute de kilograme de haine. Dacă veți urmări pozele și filmele care vor fi postate pe conturile de socializare, vă veți putea edifica unde, la cine și cum au fost împărțite aceste ajutoare, către care gen de oameni/familii ne îndreptăm gândurile în mod constant. De asemenea, se poate spune că ajutoarele împărțite, cuantumul lor a fost îndestulător nu numai pentru a petrece masa de Crăciun ci și pentru a intra într-un An Nou cu zâmbetul pe buze. Uniunea Elenă din România, Comunitatea Elenă Elpis Constanța, promit că atât cât le stă în puteri, atât timp cât pot strânge, atât timp cât pot aduna lângă ele oameni și firme care înțeleg că în afară de gestul creștinesc de a dona înțeleg că unii oameni cărora soarta nu le-a surâs au nevoie de un sprijin material în unele momente, vor milita și vor încerca să continue aceste acțiuni de binefacere. De asemenea, așteptăm lângă noi pe cei care gândesc asemenea nouă, pe cei care sunt în măsură să ofere pentru cei nevoiași, pentru că suntem siguri că sunt firme, companii și oameni care încă nu au aflat de acțiunile noastre și pot contribui astfel!”, a spus președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton-Traian Antoniadis, pentru TOMIS NEWS.

În această campanie, s-au alocat aproximativ 120 de kilograme de alimente pentru fiecare familie. GALERIE FOTO:

cadouri elpis 1
donatii elpis 1
donatii elpis 2
donatii elpis 3
donatii elpis 4
donatii elpis 5
donatii elpis6

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.