Fostul principe Nicolae: „Putem reveni la monarhie, dacă există voință politică. NU am nevoie de un titlu ca să reprezint România. Casa Regală REFUZĂ comunicarea cu mine! Am fost ofertat de PNL şi PSD. Sunt deschis la orice variantă”

Fostul principe Nicolae consideră că România ar putea reveni la monarhie, precizând că ţara este pe drumul cel bun, iar dacă poporul şi scena politică îşi doresc acest lucru, atunci se va întâmpla. El a fost întrebat, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, dacă el consideră că este posibilă schimbarea formei de guvernământ şi întoarcerea României la monarhie.

Cred că se poate, cred că Familia Regală a arătat ce poate să facă şi tot ce a făcut familia mea a făcut pe fonduri proprii şi cred că ăsta e un mare semn de încredere, cum a făcut, de ce a făcut şi ce rezultate, am văzut după. Şi totul a fost mult mai bine şi mult mai ieftin faţă de preşedinte, de exemplu”, a afirmat Principele Nicolae.

Întrebat dacă românii sunt pregătiţi să se întoarcă la monarhie, a răspuns: „Suntem pe drumul cel bun cred. Mai avem ceva de lucrat la acest capitol. Dar suntem pe drumul cel bun şi dacă poporul şi dacă scena politică vrea acest lucru, se va întâmpla”.

Fostul principe Nicolae declară că nu are nevoie de un titlu pentru a face demersuri de a fi reprezentant al României, menţionând că reprezentanţii Casei Regale refuză orice comunicare cu el, dar că este deschis la dialog. Principele Nicolae a povestit duminică la Prima TV când a fost ultima oară când l-a văzut pe Regele Mihai:

În septembrie 2015 a fost ultima dată, pentru ziua bunicii mele, şi am stat două zile cu ei în Elveţia. Am discutat anumite lucruri. Nu mi-a reproşat nimic. M-a întrebat de mai multe ori cum merg proiectele în România, cum e România, ce mai am în plan în România şi bineînţeles despre condusul avioanelor. Sunt pasiuni pe care le-am avut în comun”, a afirmat fostul principe.

El s-a referit şi la procesul câştigat cu Casa Regală a României, care l-a acuzat că a intrat prin efracţie în casa din Elveţia a Regelui Mihai, în ultima perioadă a vieţii sale:

Nu înţeleg de ce au făcut acest demers. Pur şi simplu m-am dus acolo pentru că am înţeles că bunicul a fost în ultimele zile de viaţă. În 2017. Şi am vrut să vorbesc cu el, să îl văd pentru ultima dată, dacă ar fi fost cazul. Adică, el să fie în ultimele zile de viaţă. Aşa a fost şi nu am reuşit, a fost a şaptea încercare. (…) Nu m-au lăsat să intru în casă chiar dacă m-am dus în pace fără niciun demers cum am fost acuzat şi da, până la urmă, adevărul întotdeauna iese la iveală”, a povestit Principele Nicolae.

Întrebat dacă mai are vreun dialog cu Casa Regală a României, el a răspuns:

Nu, refuză orice fel de comunicare. Sunt deschis la dialog şi întind mâna. De exemplu, acum o să trimit o felicitare de Crăciun, am scris scrisori, am făcut demersuri şi o să fac în continuare până la urmă e familie indiferent ce a făcut sau ce eu am făcut sau ce a făcut oricine, familia trebuie să fie unită şi trebuie să mergem împreună în viitor cu orice proiect indiferent de părerea unora. Trebuie să fim împreună şi aşa trebuie să rămână”.

El a fost întrebat dacă mai este interesat de tronul României, având în vedere că a fost scos din linia succesorală:

Nu am nevoie de un titlu să fac demersuri să fiu reprezentant al României. Nu mă interesează titlul, nu mă interesează bani, dar ce mă interesează este binele ţării, binele comunităţii şi prin proiectele mele încerc să fac o schimbare cât de mică sau cât de mare este, este un pas care pot să strâng tineretul în jurul meu şi să facem lucruri frumoase împreună”, a afirmat fostul principe Nicolae.

El a explicat de ce Principesei Margareta nu îi spune şi „Majestatea Sa: „Deoarece nu a avut acceptarea Bisericii şi a Parlamentului”.

Nicholas Medforth-Mills este fiul principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills. Este născut, pe 1 aprilie 1985, în Meyrin, Elveţia. A primit titlul de principe la împlinirea vârstei de 20 de ani, însă printr-un document semnat la 1 august 2015 şi intrat în vigoare imediat i-au fost retrase titlul şi calificativul şi a fost exclus din linia de succesiune la tronul României. Fostul principe Nicolae a afirmat duminică referitor la o eventuală implicare în politică, că este deschis la orice variantă în viitor, dar că momentan îi este bine aşa, precizând că a fost ofertat de PNL şi PSD, dar a refuzat.

Principele Nicolae a fost întrebat dacă s-a gândit să se implice în politică:

Sunt deschis la orice variantă în viitor. În momentul de faţă sunt bine cum sunt, unde sunt, dar cine ştie ce se va întâmpla în viitor, poate va fi momentul, poate nu va fi, dar bunicul meu nu a încurajat acest demers şi ţin la asta. Nimeni din familie nu a fost încurajat (n.r. să facă politică). Discuţia între mine şi rege nu a fost ceva ce a încurajat, dar situaţia în România e complet altfel de cum a fost acum 80-90 de ani şi poate va fi o mişcare bună pentru mine, pentru familie mea, dar şi pentru ţară. Totul trebuie să fie luat în calcul: cum sunt eu, dacă pot să fac acest lucru, dacă aleg să îl fac, dar în momentul de faţă răspunsul este nu, dar nu ştim ce se va întâmpla în viitor”, a afirmat el la Prima TV.

Întrebat cum va reacţiona dacă un partid va veni să îl roage să intre în politică, Nicolae al României a răspuns: „S-a întâmplat asta, de mai multe ori. PNL, PSD şi a fost un partid care nu cred că a fost înfiinţat până la urmă. Am refuzat. E o uşă deschisă şi toate variantele în viaţă trebuie să rămână aşa”.

Fostul principe Nicolae consideră că România ar putea reveni la monarhie, precizând că ţara este pe drumul cel bun, iar dacă poporul şi scena politică îşi doresc acest lucru, atunci se va întâmpla.

Cred că se poate, cred că Familia Regală a arătat ce poate să facă şi tot ce a făcut familia mea a făcut pe fonduri proprii şi cred că ăsta e un mare semn de încredere, cum a făcut, de ce a făcut şi ce rezultate, am văzut după. Şi totul a fost mult mai bine şi mult mai ieftin faţă de preşedinte, de exemplu”, a afirmat Principele Nicolae.

Întrebat dacă românii sunt pregătiţi să se întoarcă la monarhie, a răspuns: „Suntem pe drumul cel bun cred. Mai avem ceva de lucrat la acest capitol. Dar suntem pe drumul cel bun şi dacă poporul şi dacă scena politică vrea acest lucru, se va întâmpla”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.