Forțele Navale Române sprijină Campania Națională de Vaccinare

Participarea Forțelor Navale Române în cadrul efortului general al Armatei României, în vederea combaterii efectelor pandemiei COVID-19, cuprinde o serie importantă de misiuni și activități complexe, încă de la începutul pandemiei, în anul 2020, pentru implementarea si îndeplinirea Strategiei Naționale de Vaccinare. Forțele Navale Române continua să sprijine Campania Națională de Vaccinare împotriva COVID-19, prin organizarea si asigurarea bunei funcționări a trei Centre de vaccinare în Constanța, Mangalia și Babadag (județul Tulcea), precum și a trei Call-center-uri de suport, instalate în Constanța, Tulcea și Brăila.

Până la momentul actual, în cadrul Centrelor de vaccinare organizate de Forțele Navale, au fost administrate peste 5.200 de doze de vaccin, din care 2.700 pentru personalul propriu al Ministerului Apărării Naționale, 1.500 pentru cadre militare în rezervă și în retragere, precum și 1.000 pentru persoane civile din afara MApN, care locuiesc în zona de responsabilitatea a Forțelor Navale. Media zilnică a dozelor utilizate este de 90 de unități, care, în conformitate cu Strategia Națională de Vaccinare, sunt distribuite pe două fluxuri de vaccinare, atât pentru angajații MApN, cât și pentru populația civilă. Până la momentul actual, în cadrul Centrelor de vaccinare organizate de Forțele Navale, au fost administrate peste 5.200 de doze de vaccin, din care 2.700 pentru personalul propriu al Ministerului Apărării Naționale, 1.500 pentru cadre militare în rezervă și în retragere, precum și 1.000 pentru persoane civile din afara MApN, care locuiesc în zona de responsabilitatea a Forțelor Navale. Media zilnică a dozelor utilizate este de 90 de unități, care, în conformitate cu Strategia Națională de Vaccinare, sunt distribuite pe două fluxuri de vaccinare, atât pentru angajații MApN, cât și pentru populația civilă. În plus față de toate aceste activități, Componenta Operațională Navală asigură, 24 de ore din 24, o celulă de răspuns pentru situații de urgență, alcătuită din militari care coordonează implementarea ordinelor primite de la eșaloanele superioare. De menționat este faptul că, încă de la începutul pandemiei, militarii Forțelor Navale au executat instalarea Spitalului Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT), de pe Stadionul Portul din Constanța, și au asigurat sprijinul logistic și cu personal pentru această nouă unitate spitalicească.

Instituţia militară rămâne un pilon de stabilitate şi sprijin constant, contribuind pe multiple planuri la bunul mers al societăţii româneşti, în situații de criză. Forțele Navale Române confirmă încrederea acordată de populaţia ţării în Armata României și răspund cu promptitudine la solicitările autorităţilor publice pentru a desfăşura acțiuni în sprijinul cetățenilor români.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *