Forțele Navale, RETRASE dintr-un exercițiu NATO. DEFENDER EUROPE 20 este ANULAT!

În scopul prevenirii și limitării răspândirii virusului COVID-19, Armata României nu va mai participa la exercițiile SABER STRIKE, respectiv SWIFT RESPONSE, conectate Exercițiului DEFENDER EUROPE 20. Potrivit unui anunț de miercuri al MApN, sănătatea militarilor și a populației din jur reprezintă o prioritate maximă pentru Armata României.

CITEȘTE ȘI:

MApN mai anunț faptul că Armata are pregătite forțe și mijloace care desfășoară activități de sprijin al autorităților centrale și locale, la solicitarea acestora. Decizia anulării participării s-a fundamentat în urma analizei cu partenerul strategic și națiunile gazdă.

Similar, Comandamentul Forțelor Terestre ale Statelor Unite în Europa (USAREUR) a transmis o informare pe acest subiect, pe care o puteți accesa AICI!

Potrivit MApN, planul inițial prevedea participarea militarilor români la exerciții în Estonia, Letonia și Georgia a unor detașamente din cadrul forțelor terestre, aeriene și navale, însemnând aproximativ 400 de militari și 50 mijloace tehnice.

De interes:

BILANȚ CORONAVIRUS: 29 de cazuri noi în România. La Constanța: 15 persoane confirmate POZITIV

Vela (MAI): „Se ÎNCHID restaurantele și cafenelele!” Zborurile din și către Spania, SUSPENDATE!

APMC: Intră în carantină TOATE NAVELE care vin în Portul Constanța din zonele de risc

Autoritatea Navală Română: TOATE NAVELE și ECHIPAJELE care sosesc în porturile românești din zonele de risc vor fi considerate în CARANTINĂ

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.