Forțele Navale: Marinarii militari au marcat Ziua Veteranilor

La data de 11 noiembrie 1918, ora 11,00, a intrat în vigoare Armistițiul dintre Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial. Pentru Armata României, semnificația acestei zile este legată şi de faptul că, la data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat în teatrul de operații din Afganistan. Pentru recunoașterea meritelor personalului Armatei României participant la acțiuni militare, Parlamentul țării noastre a stabilit prin lege, în anul 2014, ca la data de 11 noiembrie să fie celebrată, anual, Ziua Veteranilor.

Marinarii militari din garnizoana Constanța a participat joi, 11 noiembrie, cu prilejul Zilei Veteranilor, la ceremonia militară și religioasă organizată în Cimitirul Central din Constanța, la Monumentul Eroilor din cel De-al Doilea Război Mondial, începând cu ora 11.00, unde s-au depus coroane de flori la mormintele eroilor căzuți la datorie. La București, reprezentanții Forțelor Navale Române au partiicipat la ceremonia organizată la Monumentul Eroilor Căzuți în Teatrele de Operații şi pe teritoriul României, aflat în Parcul Tineretului, începând cu ora 10.45.

Ceremoniile s-au desfășurat în format restrâns, cu respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *