Forțele Navale, la ceas aniversar: 110 ani de la înființarea Corpului Militar al maiștrilor de marină

Regele Carol I emitea, la data de 6 mai 1909, Înaltul Decret nr. 1620 prin care consfințea constituirea corpului militar cu denumirea de „Maeștri de marină șefi de specialitate“, dar tradiția acestui corp militar al Marinei Române datează încă din anul 1897, când a fost înființată „Școala de submecanici și submaeştri de Marină”, la Galați. De-a lungul timpului, peste 8000 de maiștri militari de Marină au servit culorile Tricolorului, la bordul navelor militare, maritime și fluviale, precum și în structurile Forțelor Navale Române aflate la țărm.

Pentru a marca cei 110 ani de la înființarea corpului militar al Maiștrilor Militari de Marină, Statul Major al Forțelor Navale și Liga Maiștrilor Militari de Marină organizează vineri, 10 mai, începând cu ora 10.00, un simpozion aniversar, în cadrul căruia vor fi trecute în revistă evenimentele ce au marcat evoluția acestei categorii de militari a Forțelor Navale și a instituției care asigură formarea profesională a tehnicienilor Marinei Militare, iar la final se vor acorda diplome, medalii și plachete onorifice celor care s-au remarcat prin activitatea desfășurată.

La festivitate, au fost invitați reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, ai Forțelor Navale, precum și maiștri militari în rezervă și în retragere.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.