VIDEO Forțele Navale: Intervenție pentru neutralizarea unui aruncător de grenade, găsit pe plaja din Sfântu Gheorghe UPDATE

UPDATE

O echipă de militari EOD (specialiști în dezamorsarea dispozitivelor explozive) din cadrul Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” din Babadag a executat marți, 5 aprilie, o misiune în localitatea Sfântu Gheorghe din județul Tulcea, pentru neutralizarea unei lovituri inerte de aruncător de grenade. Prezența obiectului, aflat pe plajă, în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră, a fost semnalată de o persoană civilă printr-un apel la numărul unic pentru urgențe 112.

https://www.youtube.com/watch?v=-Qwx2TqvIJ4&feature=youtu.be

Infanteriștii marini EOD s-au deplasat de urgență la fața locului cu două ambarcațiuni rapide. După inspectarea vizuală, obiectul semnalat s-a dovedit a fi o lovitură inertă tip PG-7, cu o vechime de peste 20 de ani, pentru trageri de instrucție cu aruncătorul de grenade portativ AG-7, fără încărcătura explozivă cumulativă și fără focos activ. Infanteriștii marini care au intervenit pe plaja din Sfântu Gheorghe au neutralizat lovitura la fața locului, prin detonare, conform procedurilor standard.

lansator grenade plaja 1
lansator grenade plaja 2

ȘTIREA INIȚIALĂ

O echipă de militari EOD (specialiști în dezamorsarea dispozitivelor explozive) de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag execută marți, 5 aprilie, o misiune în localitatea Sfântu Gheorghe din județul Tulcea, pentru a interveni asupra unei lovituri de aruncător de grenade, semnalată de o persoană civilă în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră.

După apelul primit la numărul unic pentru urgențe 112, specialiști ai Poliției, IGSU și Poliției de Frontieră s-au prezentat la locul indicat. Din primele cercetări, s-a observat că obiectul semnalat este o lovitură de aruncător de grenade, fiind, cel mai probabil, o lovitură inertă (goală, fără încărcătură de exploziv, folosită pentru exerciții).

Conform procedurilor pentru astfel de situații, a fost restricționată zona de plajă și a fost solicitată intervenția militarilor specializați în intervenții EOD din cadrul Forțelor Navale Române. Ca urmare, o echipă de infanteriști marini EOD a fost trimisă, în jurul orei 15.00, de la Babadag către plaja din Sfântu Gheorghe cu două ambarcațiuni rapide, pe Brațul Sfântu Gheorghe, cu misiunea de a interveni pentru neutralizarea loviturii. La acest moment, echipa este încă în deplasare către locație. Vom reveni cu detalii după finalizarea operațiunii.             

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *