Forțele Navale, în efortul național de combatere a pandemiei de covid

Personalul din Forțele Navale Române participă la acțiunile conjugate ale autorităților naționale de combatere a pandemiei provocate de noul coronavirus, prin executarea unor misiuni în sprijinul structurilor cu responsabilități în prevenirea și răspândirea infectării populației cu virusul SARS CoV-2. Potrivit Forțelor Navale, 24 de ore din 24, Componenta Operațională Navală asigură o celulă de răspuns pentru situații de urgență, alcătuită din militari care coordonează implementarea ordinelor primite de la eșaloanele superioare. Încă de la începutul pandemiei, militarii din Forțele Navale au avut responsabilități în instalarea Spitalului Medical Modular de Intervenție și Tratament de pe Stadionul Portul din Constanța, precum și în asigurarea suportului logistic și cu personal pentru această unitate spitalicească. De asemenea, marinarii militari au preluat de la Jandarmeria Română paza unor obiective de importanță strategică din județele Constanța și Tulcea și au participat, în comun cu structuri ale Poliției Române, la punerea în aplicare a măsurilor de carantinare zonală în unele localități din județele Constanța și Tulcea.

Din luna ianuarie 2021, Forțele Navale Române asigură personal și tehnică pentru funcționarea a două call-center-uri suport, la Tulcea și la Constanța, ca parte a campaniei de vaccinare anti-COVID. Call-center-ul de la Constanța funcționează, în intervalul orar 08.00-22.00, în incinta Bazei Logistice Navale „Pontica” și, până în prezent, operatorii militari au răspuns la peste 9000 de apeluri primite din partea populației, pentru programări la vaccinare ori pentru suport informațional cu privire la măsurile de prevenire a infectării cu virusul SARS CoV-2. La Tulcea, personalul din Forțele Navale care asigură funcționarea call-center-ului județean amplasat în incinta Secției 325 Logistice, a primit peste 6500 de apeluri de la tulcenii interesați să se vaccineze anti-COVID.

Instituţia militară este un pilon de stabilitate şi contribuie, pe multiple planuri, la dezvoltarea societăţii româneşti. Forțele Navale Române confirmă încrederea acordată de populaţia ţării în Armata României, răspunzând cu promptitudine la solicitările autorităţilor publice pentru a desfăşura acțiuni în sprijinul populației civile.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.