Forțele Navale, în campanie de promovare în județul Argeș

Peste 2.000 de elevi din județul Argeș îi vor întâlni, în perioada 17-20 februarie, pe marinarii militari, care vor prezenta ofertele educaționale ale instituțiile militare de învățământ de marină.

În plus față de interacțiunea cu elevii argeșeni, delegația Forțelor Navale Române are planificate, în Pitești, și două evenimente la care este invitată populația civilă. Luni, 17 februarie, la Centrul Cultural din municipiu, între orele 17.00-18.00, se va desfășura vernisajul expoziției de pictură cu tematică marină „Marea în culori” (invitați sunt pictorii Alexandru Ghinea, Niculae Găgeanu și Andrei Pennazio), iar, în intervalul orar 18.30-20.00, la VIVO Mall Pitești, este marcată Ziua actelor de bunătate, prin organizarea expoziției interactive „Aducem marea mai aproape de tine!”, la care vor fi prezentate elemente de tehnică de scufundare, machete de nave și materiale de Marină și vor avea loc ateliere interactive de confecționat diferite împletituri și lucrări marinărești.

Potrivit Forțelor Navale, scafandrii, infanteriștii marini, militarii de la bordul navelor de luptă, studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, precum și cei ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” vor efectua escale în unitățile de învățământ gimnazial și liceal din localitățile Curtea de Argeș (marți, 18 februarie, la Colegiul Național „Vlaicu Vodă”, Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”, Liceul Tehnologic „Ferdinand I”, Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” și Școala Gimnazială „Regina Maria”), Mioveni (miercuri, 19 februarie, la Liceul Teoretic „Lucia Zamfirescu” și Școala Gimnazială „George Topârceanu”), Țițești (miercuri, 19 februarie, la Școala Generală „I.C. Lăzărescu”) și Pitești (joi, 19 februarie, la Colegiul Național „Alexandru Odobescu”, Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu”, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, Colegiul Național „I.C. Brătianu”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și Școala Gimnazială „Mircea Eliade”).

Pe timpul desfășurării campaniei de promovare, marinarii vor purta un dialog și cu reprezentanții consiliul județean al elevilor, care vor expune opinia adolescenților argeșeni referitoare la urmarea unei cariere militare.

Potrivit Forțelor Navale, marinarii militari vor desfășura, în județul Argeș, și o serie de acțiuni umanitare și de voluntariat, pentru a aduce un zâmbet și o mângâiere, unui grup de copii instituționalizați într-un centru de plasament și unui grup alcătuit din 200 de persoane vârstnice din două centre de îngrijire și asistență, cu sprijinul S.C. Albalact S.A. și al ONG-ului „Școlile satelor noastre”.  La festivitatea de deschidere a activităților, alături de comandantul Flotei, contraamiralul Mihai Panait, vor participa reprezentanți ai autorităților publice locale și ai Inspectoratului Școlar Județean, comandantul Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Terestre „Mihai Viteazul”, comandantul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Terestre „Basarab I”, precum și un grup de ofițeri și amirali în rezervă și în retragere.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *