Forțele Navale: Dragor maritim, la Exercițiul multinațional „Poseidon 20”

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” a părăsit portul Burgas luni, 2 noiembrie, urmând să participe, alături de navele partenere, la Exercițiul multinațional MCM „Poseidon 20”, organizat de forțele navale ale Bulgariei în perioada 2-5 noiembrie, în raioane maritime din sud-vestul Mării Negre.

Potrivit Forțelor Navale, după ce a străbătut aproximativ 130 de mile marine, dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” a făcut o escală de trei zile în portul Burgas, Bulgaria, pentru refacerea capacității de luptă. Nava este integrată în gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Group), în perioada 29 octombrie – 18 noiembrie, și desfășoară misiuni în Marea Neagră împreună cu nava de sprijin logistic „Aliakmon” (Grecia), nava-comandant a grupării, vânătoarele de mine „Alghero” (Italia), „Duero” (Spania), „Orion” (Franța), „Edremit” (Turcia) și „Tsibar” (Bulgaria).

În portul Burgas, activitățile echipajelor navelor din SNMCMG-2 au avut ca element comun distanțarea fizică, pentru a preveni răspândirea și infectarea cu virusul SARS-COV2.

Navele Divizionului 146 minare-deminare, din care face parte și dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu”, sunt integrate în pachetul de forțe navale pus la dispoziția Alianței Nord-Atlantice de țara noastră și desfășoară misiuni NATO în cadrul grupărilor navale permanente aliate, în fiecare an, din 2014 până în prezent.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *