Forța Dreptei va ATACA la CCR taxa pentru „catalogul firmelor”. Bola: „În loc să reducem birocrația, se intervine BRUTAL în mediul privat!”

Toate firmele din România, inclusiv persoanele fizice autorizate (PFA), ar putea plăti o taxă pentru a se înscrie în catalogul firmelor, începând de anul viitor. Un proiect iniţiat de 40 de parlamentari UDMR, PSD şi PNL, printre care şi ministrul Muncii, Marius Budăi, propune înfiinţarea de către Camera de Comerţ a unui Catalog al firmelor, în care absolut toţi operatorii economici, chiar şi PFA sau Întreprinderi Individuale, ar fi obligaţi să se înscrie contra unei cotizaţii anuale cuprinse între 10 şi 100 de euro, în caz contrar riscând să nu îşi poată depună bilanţul anual la ANAF.

Fostul premier Ludovic Orban spune că parlamentari din coaliția de guvernare vor să oblige firmele să plătească o taxă anuală către Camera de Comerț și Industrie a României. Evident, partidul Forța Dreptei se opune proiectului:

În loc să pregătească măsuri care să vină în sprijinul capitalului autohton, dar nu numai, coaliția mai inventează o taxă nouă. Prea mulți parlamentari din coaliția de guvernare au inițiat un proiect de lege prin care vor să oblige toate firmele ( societăți pe acțiuni, societăți cu răspundere limitată, microîntreprinderi, persoane fizice autorizate ) să plătească o taxă anuală către Camera de Comerț și Industrie a României, cu valoare între 20 și 100 de Euro. Chiar dacă este înființată prin lege, CCIR are statut de organizație neguvernamentală. Orice firmă este liberă să decidă dacă vrea sau nu vrea să se înscrie (…) Impunerea prin lege a acestei taxe, plătibile de toți, este un abuz grav și un precedent periculos. Sunt categoric împotriva acestei noi forme de băgat mâna în buzunarul întreprinzătorului român. Vom vota împotriva proiectului și vom pregăti o sesizare a Curții Constituționale, în cazul în care majoritatea guvernamentală va impune adoptarea proiectului de lege. Suntem alături de orice întreprinzător sau organizație a mediului de afaceri care va lua poziție contra acestei noi aberații marca PSD-PNL”, a scris transmis Orban.

Potrivit deputatului constănțean al Forței Drepte, Bogdan Bola, partidul va ataca proiectul de lege la Curtea Constituțională:

„Proiectul de lege, în forma actuală, reprezintă o nouă aberație marca USL la adresa agenților economici din România. În ceasul al 12-lea, chiar și unii dintre semnatari, în urma reacțiilor extrem de negative din partea mediului de afaceri, și-au retras semnăturile de pe inițiativa legislativă. Ba mai mult, încălcând orice principiu liberal, acest proiect de lege intervine brutal și în activitatea firmelor care promovează și fac învățământ dual. În loc să reducem birocrația excesivă în acest domeniu care ar trebui dezvoltat de urgență, inițiatorii proiectului se bagă efectiv unde nu le fierbe oala și își asumă monitorizarea și certificarea celor care pun bazele învățământului dual. Acest lucru va duce la crearea de noi posturi în sistemul public, noi sinecuri, noi modalități de a te face că muncești și de a pune piedici celor care vor să dezvolte această formă eficientă de învățământ profesional. Da, cu siguranță vom vota împotriva acestui proiect legislativ și da, dacă va fi votat de noul USL, îl vom ataca la Curtea Constituțională”, a spus deputatul Bola, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.