Fonduri europene accesate de Consiliul Județean, pentru dezvoltarea turismului subacvatic

Consiliul Judeţean Constanţa anunță, marți, că, în calitate de Lider de parteneriat, împreună cu Asociaţia Bulgară pentru Transferul Tehnologiei, Inovaţiei din Bulgaria şi Consiliul Raional Ungheni din Republica Moldova şi Autoritatea Guvernamentală a Districtului Enez din Turcia, în calitate de beneficiari, au semnat în data de 17 Septembrie 2018, contractul de finanţare nr. 103382 aferent proiectului „Patrimoniul cultural comun – Sursă de dezvoltare a antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre”– TREASURE.

CITEȘTE ȘI:

Muzeul de Istorie, edificiul roman cu mozaic, mormântul pictat și cetatea Carsium, pe lista Consiliului Județean de restaurare în 2018

Obiectivul general al proiectului constă în promovarea în comun a afacerilor şi antreprenoriatului în sectoarele de turism şi cultură în regiunile partenere din Bazinul Mării Negre, valoarea totală ajunge la 939.544 euro (4.384.851,84 lei), din care contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Constanţa este de 27.287,52 euro (127.350,85 lei), iar durata de implementare este de 24 de luni.

Potrivit Consiliului Județean Constanța, prin implementarea acestui proiect se urmăreste dezvoltarea activităţilor specifice precum crearea şi dotarea unei infrastructuri cu echipamente de cercetare şi expunere muzeală a patrimoniului cultural şi natural, submers şi clasic astfel încât, la finalizarea proiectului, partenerii să beneficieze de echipamente (ex. echipamente de scufundare şi expunere clasică şi digitală), promovate într-o manieră modernă (album şi hărţi digitale, festival, site şi un eveniment comun).

Proiectul vizează din perspectiva activităţilor Consiliului Judeţean Constanţa dezvoltarea infrastructurii Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, aferentă patrimoniului submers, prin dotarea laboratorului de cercetare subacvatică cu echipamente specifice, de cercetare (costume umede, costume uscate, computer de scufundare, scan side, barcă cu peridoc, ROV – vehicul subacvatic, hărţi digitale, autovehicul, ochelari VR, aparat de proiecţie holografică, web site dedicat proiectului, plachete, etc).

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Județean demarează un proiect ambițios pentru reducerea poluării în Marea Neagră. Țuțuianu: „Ne implicăm activ în acțiuni de conștientizare și de prevenție”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.