Fondul Suveran de Investiții… revine! Dobre (PRO România Constanța): „Miniștrii își asumă, Dragnea și Vâlcov nu pățesc nimic! Nu l-am girat când am fost ministru, se vinde tot ce mai avem în România!”

Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) a fost o inițiativă a PSD încă din vara anului trecut, având scopul pompos pentru „dezvoltarea și finanțarea proiectelor de investiții rentabile și sustenabile, fiind un mecanism de finanțare care va identifica și materializa oportunități investiționale cu impact în dezvoltarea economică durabilă și crearea de noi locuri de muncă pe termen lung”.

Parte din materializarea Programului de Guvernare 2017-2020, FSDI a fost condamnat nu doar de opoziție, ci și de social-democrații de frunte, precum fostul premier Mihai Tudose, dar și de Victor Ponta, care a spus în plenul Parlamentului, la votul final pe proiect, că el nu semnează așa ceva pentru că „nu vreau să mă duc la pușcărie”.

CITEȘTE ȘI:

FSDI reduce veniturile la bugetul de stat cu aproape 5 miliarde de lei!

Parlamentul nu i-a ajutat prea mult pe Darius Vâlcov și Liviu Dragnea, întrucât, în iulie 2018, Curtea Constituţională a admis toate sesizările formulate de opoziţie cu privire la legea care reglementează înfiinţarea FSDI, motivând că acest lucru trebuie făcut prin prin Hotărâre de Guvern.

CITEȘTE ȘI:

Astfel, intervine răspunderea ministerială, iar dacă lucrurile în economie vor merge prost, toți cei care au semnat vor răspunde. Veștile rele au început încă de vineri, când Ministerul Finanțelor Publice a publicat un document din care reiese că FSDI va reduce veniturile la bugetul de stat cu 4,7 miliarde de lei! Evident, ne vom aștepta la o nouă campanie a opoziției, dar și a parlamentarilor PRO România, tonul fiind dat de Victor Ponta, care a spus, sâmbătă, că „Fondul Suveran de Jefuire a României” de către mafioții Dragnea și Valcov merge mai departe!”

„Trebuie să fie Hotărâre de Guvern, pentru că este o decizie a CCR care a stipulat asta. Problema este că își asumă toți miniștrii! În special, ministerele importante… e bine, nu e bine? E corect, nu e corect? Ei să spună! Una era dacă exista o lege și prin care scăpau și nu răspundeau cu nimic, dar aici intervine răspunderea ministerială. Observăm că se tot chinuie facerea lui (a fondului – n.r.), dar să fim convinși că, de fapt, se va face în așa fel încât să fie sub aripioarele lui Dragnea și Vâlcov, iar miniștrii își asumă ceea ce fac! HG nu este semnată nici de Dragnea, nici de Vâlcov, ei nu pățesc nimic! Asta este să se vândă absolut tot ce mai avem în România, nu mai rămânem cu nimic! (…) Intră CEO Oltenia, care are pierdere, ceva gigantic, după CEO Oltenia vor să bage Hidroelectrica, companie care are profit. Adică, cu profitul de la Hidroelectrica acoperim pierderea de la CEO Oltenia! Ce facem aici? Din punctul nostru de vedere, suntem împotriva acestui Fond Suveran de Investiții, nu l-am girat nici când am fost ministru, nici ca parlamentar al PSD. Nu sunt de acord cu așa ceva, exclus!”, a spus deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *