Instituția prefectului anunță sâmbătă că numărul mare de cazuri înregistrat astăzi pentru județul Constanța este determinat, în primul rând, de apariția unui focar la Centrul de Îngrijire și Asistență „Sf. Andrei” din localitatea Negru Vodă. Acolo sunt confirmate 62 de cazuri COVID-19 (6 provenind din rândul personalului centrului și 56 din rândul beneficiarilor). Prefectura precizează că în centrul din Negru Vodă sunt, în total, 60 de beneficiari și 56 de angajați.

Din totalul de 62 de persoane infectate, 10 au fost internate, cu simptome ușoare, la Secția Exterioară Agigea, restul fiind carantinate în centru, acolo unde se află sub supravegherea personalului. De asemenea, un medic de familie va oferi asistență de specialitate, în fiecare zi.

Potrivit prefecturii, restul de 4 beneficiari ai centrului, care nu au fost confirmați cu noul coronavirus, au fost izolați de restul celor aflați în centru.

În paralel, în tot județul, DSP Constanța a inițiat anchete epidemiologice, pentru a determina dacă se constituie și alte focare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *