FOCAR de covid-19 la Penitenciarul Poarta Albă

Conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, au fost înregistrate 62 de cazuri de infectare cu SARS – CoV – 2 la Penitenciarul Poarta Albă. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.922 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 96 mai multe decât în ziua anterioară. 528 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

La Constanţa s-au înregistrat 96 de noi cazuri la ultima raportare. De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul judeţului Constanţa au fost confirmate 70.416 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 2.255 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 72 de persoane internate, la nivelul judeţului Constanţa. Paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Municipal Medgidia (160 – 18 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie Constanţa (65 – 6 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 22 ocupate), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa (92 – 17 ocupate), Secţia Exterioară Agigea (55 – 9 ocupate), Secţia Exterioară Psihiatrie Palazu Mare (4 – 0 ocupate), Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament (SMMIT) Constanţa (56 – 0 ocupate). De asemenea, la nivelul judeţului sunt 3.382 de persoane aflate în carantină la domiciliu şi 928 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, începând de sâmbătă, 8 ianuarie. Atunci vor intra în vigoare noile restricţii şi măsuri care se vor aplica în contextul valului 5 al pandemiei de COVID-19 din România.   Printre acestea se numără purtarea obligatorie şi corectă a măştii chirurgicale sau tip FFP2 în toate spaţiile publice închise şi deschise, cu excepţii.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.