FSNPPC la discuții cu ministrul Moga. Rugămintea lui Coarnă: „Se impune VERIFICAREA lui Dancu de la IPJ Constanța! Sunt probleme grave de management”

Federația Sindicatelor Naționale a Polițiștilor și Personalului Contractual (FSNPPC) a ieșit, vineri, din a doua rundă de discuții cu noul ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Moga. Dumitru Coarnă, președintele FSNPPC, a arătat că după primele dialoguri cu ministrul constănțean s-au convenit o serie de măsuri necesare și ne referim la următoarele: rectificarea bugetară din cursul lunii august a.c., care va stabili parametrii de finanțare a cheluielilor până la finalul anului 2019, reducerea deficitului de personal, pentru a se evita suprasolicitarea fizică și psihică a angajaților, efectuarea de ore suplimentare etc.; salarizarea precară a polițiștilor/personalului contractual și neacordarea unor  drepturi, ca de exemplu  majorările salariale pentru ,,specialist de clasă”  și norma de hrană, care se cuvin tuturor angajaților, dar și scoaterea vechimii din salariul de bază pentru PC etc.; necesitatea achiziției de armament performant, veste speciale de protecție, mijloace neletale de imobilizare a agresorului etc., precum și de  modernizare a parcului auto/patrimoniului imobiliar (în special a secțiilor și posturilor rurale aflate într-o stare deplorabilă).

„Ministrul Afacerilor Interne a dat asigurări că se va implica în mod direct în soluționarea problemelor revendicate de FSNPPC, urmând să efectueze demersuri, la nivel guvernamental, pentru alocarea, de către Ministerul Finanțelor, a sumelor necesare la Titlul I (cheltuieli de personal), Titlul II (bunuri și servicii – cheltuieli materiale), Titlul XIII (active nefinanciare – investiții) etc. FSNPPC a atras public atenția, în ultimele zile, că actualul proiect de rectificare bugetară, care propune reducerea unor sume substanțiale din bugetul MAI, ar presupune diminuarea drastică a cheltuielilor de personal (încadrarea promoției, ocuparea posturilor vacante, TCO ș.a.), a investițiilor în logistica necesară misiunilor, în patrimoniul imobiliar etc., situația care ar afecta major buna funcționare a tuturor domeniilor de activitate pe care le gestionează Ministerul Afacerilor Interne”, au precizat reprezentanții FSNPPC.

În altă ordine de idei, Dumitru Coarnă a arătat și faptul că, pe lângă aceste cereri, se impune verificarea acelor inspectorate județene de Poliție care au probleme de management. Evident, IPJ Constanța, condusă de Constantin Dancu, este pe această listă.

M-am văzut cu domnul Moga de două ori, ieri și astăzi. Impresia generală, cel puțin raportat la situația în care suntem noi acum este bună spre foarte bună, adică deschidere totală, a promis că vom încerca împreună să corectăm greșelile din interiorul Ministerului Afacerilor Interne. Eu cred că se impune o verificare acolo unde sunt indicate probleme grave, se impune să fie verificate acele inspectorate județene unde avem clar, punctual, probleme de management. În opinia mea, IPJ Constanța este pe această listă, în opinia ministrului… nu știu! Numai dacă mă gândesc la dosarul cu acel amărât cu piciorul rupt, cu dublă fractură și cu procurorul Iacobici și domnul Dancu… în opinia mea, da, dar nu sunt eu cel care decide. Cred că Nicolae Moga este mai bun decât Carmen Dan, iar cu privire la imagine să lăsăm timpul… să vedem…”, a spus președintele FSNPPC, Dumitru Coarnă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *