FMI solicită cheltuieli de 50 de miliarde de dolari pentru accelerarea campaniilor de vaccinare împotriva covid-19

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a făcut apel, vineri, pentru cheltuieli în valoare de 50 de miliarde de dolari pentru accelerarea campaniilor de vaccinare împotriva Covid-19, afirmând că acestea vor genera venituri de 9.000 de miliarde de dolari în economia mondială, transmite Reuters. Fondul a cerut ca cel puţin 40% din populaţia lumii să fie vaccinată până la sfârşitul acestui an şi minimum 60% până în iunie 2022.

Potrivit Our World in Data, numai 9,5% din populaţia globului a fost vaccinată cu cel puţin o doză de vaccin.

Nicio ţară nu poate reveni la normalitate până când toate ţările nu vor putea înfrânge pandemia”, afirmă FMI într-un raport intitulat „O propunere pentru oprirea pandemiei de Covid-19”.

În privinţa surselor de finanţare, FMI sugerează ca cel puţin 35 de miliarde de dolari să provină de la donatori publici, privaţi şi multilaterali, iar restul de la guverne, posibil cu sprijinul agenţiilor multilaterale. FMI a arătat că în prezent sunt disponibile cel puţin 15 miliarde de dolari de la facilităţi pentru finanţarea Covid-19 create de băncile de dezvoltare, cum ar fi Banca Mondială şi Banca Asiatică pentru Dezvoltare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *