Fluxurile de mărfuri ale porturilor din Serbia, Croația și Bosnia – Herțegovina, cu potențial pentru Portul Constanța

În perioada 28-30 mai, reprezentanți ai Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (CN APMC) au efectuat o vizită de lucru în porturi din Serbia, Croația și Bosnia – Hertegovina. În Serbia au fost vizitate porturile dunărene Belgrad, Novi Sad și Smederevo, precum și portul Sabac situat pe râul Sava, afluent al Dunării. Aceste porturi au potențial important pentru fluxurile de marfă tranzitate prin portul Constanța, spun cei care administrează Portul Constanța, în special pentru mărfuri agri-bulk , fertilizanți, minereu și cărbune.

Vizita în portul Vukovar a fost facilitată și de prezența la reuniunea porturilor Vukovar, Baja și Pancevo care a avut loc în aceeași perioadă. În Bosnia, reprezentanții Portului Constanța au avut oportunitatea de a vizita portul Brcko, situat pe râul Sava, precum și modernul complex industrial Belisar, aflat în vecinătatea portului, principal producător de zahăr și procesator de ulei comestibil și de cafea din regiune.

„În cadrul acestor vizite au fost discutate aspecte legate de dezvoltarea porturilor respective și rolul acestora din punct de vedere logistic și comercial pentru fluxurile de marfă tranzitate prin Portul Constanța, precum și modalități de îmbunătățire a relațiilor existente cu aceste porturi partenere”, au precizat reprezentanții CN APMC.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.