Florin Gheorghe vrea ca Parlamentul să poată REVOCA membrii Consiliului ASF

Deputatul constănțean Florin Gheorghe (PSD) a depus un proiect privind posibilitatea ca Parlamentul, în şedinţă comună a celor două Camere, la propunerea comună a patru comisii parlamentare, cele pentru buget şi pentru politică economică din Senat şi Camera Deputaţilor, să poată numi și, ca noutate, revoca membrii Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară.

Florin Gheorghe dorește modificarea Ordonanță de Urgență a Guvernului nr. 93/2012, privind înființarea, organizarea și funcționarea ASF și introduce criterii noi de selecție a respectivilor membri, precum specializarea finanțe, bănci, asigurări și burse de valori sau experiență profesională în domeniul piețelor de capital, al asigurărilor sau al pensiilor administrate privat.

Proiectul mai prevede că revocarea din funcţie a unui membru al Consiliului ASF se face, pe lângă situaţiile prevăzute acum de lege, şi în alte situaţii noi cum ar fi: dacă acesta se face vinovat de comiterea de infracţiuni în exercitarea funcţiei şi/ sau în legătură cu aceasta, când îndeplineşte cu rea-credinţă funcţia, când produce grave prejudicii sectoarelor financiare supravegheate.
Proiectul de lege al deputatului constănțean se va afla în dezbatere publică pe site-ul Camerei Deputaţilor până pe data de 7 decembrie a.c. și propunerile pot fi înregistrate AICI!

lege1

lege2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*