Florin Gheorghe: Transparenţa este un lux practic, nu doar teoretic! Specialiştii Guvernului tehnocrat suspendă activitatea SEAP pentru aproape o lună!

Deputatul constănțean Florin Gheorghe (PSD) critică dur Ministerul Finanţelor Publice pentru oprirea temporară a sistemului electronic de achiziţii publice până la data de 15 iunie.

Aşteptam ca zilele acestea Ministerul Finanţelor Publice să pună în aplicare prevederile Legii nr. 20/2016, iniţiată de mine şi promulgată de Preşedintele României, care prevede creşterea graduală, până la 100% a achiziţiilor publice derulate prin platforma SEAP. Aşteptam ca după nenumăratele scandaluri legate de atribuirea contractelor prin negociere directă, plătite cu vieţile oamenilor, Guvernul Cioloş să pună piciorul în prag şi să aplice această lege, iar achiziţiile să se facă exclusiv prin licitaţii şi prin maximă transparenţă în sistemul SEAP. În schimb, specialiştii Guvernului tehnocrat suspendă activitatea SEAP pentru aproape o lună!! Explicaţia Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice este cel puţin halucinantă! Astfel, de o manieră total neprofesionistă, ANAP ne anunţă că a aflat abia acum despre faptul că Parlamentul a adoptat noua legislaţie în domeniul achiziţiilor, prin transpunerea directivelor europene”, susține Florin Gheorghe.

Deputatul mai precizează că îi va adresa o interpelare atât Prim-ministrului Dacian Cioloş, dar şi Ministrului Finanţelor Publice pe această temăanunţă că îi va adresa o interpelare atât Prim-ministrului Dacian Cioloş, dar şi Ministrului Finanţelor Publice pe această temă.

Voi adresa luni o interpelare premierului şi ministrului finanţelor, pentru a mă asigura că prin această manevră Guvernul nu a dat liber la furat din banii publici! Toată lumea ştie că în luna mai şi în luna iunie au loc cele mai multe achiziţii publice din prima parte a anului. Culmea, tocmai în această perioadă opinia publică, jurnaliştii şi noi cetăţenii nu mai putem vedea cine cumpără, cât cumpără şi ce cumpără cu banii noştri, cu banii publici”, a mai spus Florin Gheorghe.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *