Florin Gheorghe supărat pe Guvernul Cioloș: „Ghinion! Da, pentru Polonia! Nu, pentru România! ”

România a pierdut din nou lupta cu vecinii săi pentru atragerea unei investiții străine majore în industria auto. Grupul german Daimler a anunțat miercuri că noua sa uzină de motoare va fi construită în Polonia. Aproximativ 500 de milioane de euro va investi Daimler, producătorul mărcilor Mercedes-Benz și Smart, în mica localitate Jawor aflată la 430 de kilometri de capitala Poloniei, Varșovia.

La Jawor, Daimler va construi motoare cu patru cilindri alimentate cu benzină sau motorină și va avea nevoie de „câteva sute de angajați”. Conform oficialilor germani, impementarea proiectului este încă dependentă de condițiile asigurate de statul polonez, inclusiv de ajutoare de stat. Acesta va fi prima uzină europeană de motoare a Daimler din afara Germaniei, o altă astfel de facilitate amplasată în afara țării de origine fiind în China.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

Deputatul constănțean Florin Gheorghe (PSD) a anunțat joi că se declară profund nemulţumit pentru înregistrarea unui alt eşec major al Guvernului României, care ar fi însemnat investiţii iniţiale străine şi private de cel jumătate de miliard de euro şi crearea a peste două mii de noi locuri de muncă.

La începutul anului, atunci când toată presa internaţională vuia despre intenţia Grupului Daimler de a loca o fabrică de motoare, pentru prima dată în afara Germaniei, i-am adresat o interpelare domnului Viceprim-ministru Costin Borc, ştiind că nemţii stau cu ochii pe România. De fapt, România a fost tot timpul în atenţia conducerii executive a grupului şi prima opţiune a acestui gigant, lucru reflectat faptic în fabrica de la Sebeş, Alba, care produce deja cele mai moderne cutii de viteze pentru limuzinele de ultimă generaţie. Din păcate, chiar dacă la un moment dat s-a considerat că miniştri tehnocraţi sunt mai buni decât cei politici, la interpelarea adresată de mine Ministrului Economiei am primit un răspuns din categoria … „o să fie bine, ca să nu fie rău”. Sunt convins că Guvernul României, care demonstrează tot mai clar că este total defazat de la realităţile economice din regiune, a aflat din presa de dimineaţă despre acest eşec major. (…) Îmi pare tare rău că de la „Guvernul Meu” am ajuns atât de repede la „Guvernul Ghinion”, ale cărui demonstraţii de nepăsare şi incompetenţă sunt plătite de toţi cetăţenii”, a spus Florin Gheorghe.

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *