Spread the love

Deputatul constănțean Florin Gheorghe (PSD) reacţionează cu privire la unele afirmaţii formulate în spaţiul public, potrivit cărora Parlamentul nu este deloc interesat de soarta spitalelor şi a sistemului de sănătate publică:

„Dezaprob gestul celor care au arătat cu degetul şi către Parlament atunci când s-a declanşat criza dezinfectanţilor. În primul rând, Parlamentul este unicul for legiuitor al ţării, deci nu este nici laborator de analize şi nici direcţie de achiziţii publice pentru sistemul de sănătate. Singurul lucru pe care îl poate face Parlamentul este controlul parlamentar prin moţiuni şi interpelări, dar şi construirea unui cadru legislativ mult mai coerent şi mai transparent. În privinţa controlului parlamentar, chiar eu, personal, am adresat nenumărate întrebări şi interpelări către miniştri sănătăţii, iar ultimul răspuns primit de la Ministrul sănătăţii, pe undeva prin februarie 2016, i-ar face să crape de ciudă chiar şi pe medicii americani. Îmi sublinia fostul ministru Cadariu că, în România, infecţiile intraspitaliceşti aproape că nu există, fiind de 0,2-0,25% comparativ cu media europeană de 5,7%. Ce pot să spun mai mult decât că nimeni nu se aştepta la atâta dispreţ şi superficialitate de la un ministru atât de tânăr!”, a anunțat, miercuri, Florin Gheorghe.

Totodată, parlamentarul mai precizează că îi va adresa o interpelare Prim-ministrului Dacian Cioloş, care ocupă ca interimar şi funcţia de ministru al Sănătăţii:

„Deşi au trecut mai bine de şase luni de la învestitura Guvernului, iar rezultatele nu se văd, eu încă îl mai creditez pe domnul Cioloş ca fiind un prim-ministru de bună-credinţă, orientat către interesele tuturor românilor. De aceea, îi voi adresa Prim-ministrului Cioloş o interpelare cu privire la activitatea dubioasă a Corpului de control al Ministerului Sănătăţii, care numai controale nu a făcut în ultimii doi ani. Aştept, aşadar, să-mi comunice domnul Cioloş dacă este satisfăcut de activitatea acestui organ de control, care, cel puţin în ultimii doi ani de când are o conducere nouă nu a descoperit nici o neregulă în nici unul dintre spitale: nici infecţii, nici nereguli, nici o problemă! Deci, oficial stăm bine! Să nu ne mai plângem!” a mai adăugat deputatul Florin Gheorghe.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *