Florin Gheorghe jubilează: proiectul privind pescuitul și acvacultura a fost adoptat în Parlament

Propunerea legislativă pentru stimularea acvaculturii marine pentru care deputatul constănțean Florin Gheorghe (PSD) se zbate de mai mult timp a fost adoptată, marți, de forul decizional, Camera Deputaților.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, lege cu character ordinar, a a primit raport de adoptare vara trecută de Senat, avizele au fost pentru adoptare și de la Comisia pentru agricultură şi Comisia pentru mediu, iar situația s-a concretizat, marți, în plen.

Cu 211 voturi „pentru” și doar 1 „împotrivă”, proiectul lui Florin Gheorghe a fost adoptat.

„Dragi colegi, vreau să vă mulțumesc pentru votul acordat astăzi acestui proiect de lege și, în urma acestui vot, în România se va putea practica acvacultura la Marea Neagră!”, a spus Florin Gheorghe, după votul final.

Potrivit deputatului, România are marele avantaj de a se situa pe o lungime importantă a țărmului Mării Negre. Din nefericire, cadrul legislativ actual nu a clarificat și nu a stimulat acvacultura marină, care ar aduce beneficii uriașe atât pentru industria de profil românească, dar și pentru turism, astfel Florin Gheorghe a propus o modalitate simplificată de stimulare a celor care doresc să dezvolte acvacultura marină (modalitate pe care o utilizează cu succes mai multe state membre UE: Italia, Franța, Grecia).

„Au fost foarte mulţi oameni de afaceri care au vrut să investească în acest sector şi s-au lovit de foarte multe bariere, am gândit acest proiect de lege. Adică cei care au dorit să înfiinţeze riviere marine sau diverse crescătorii de peşti în Marea Neagră, au avut probleme la închirierea luciului apei. Prin modificarea acestei legi, partic, cei care vor dori vor putea concesiona luciul de apă marin”, preciza Florin Gheorghe la 1 martie a.c.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *