Florin Gheorghe, interpelare pentru ministrul Energiei: „Tot mai mulţi utilizatori casnici de energie electrică au început să reclame creşteri semnificative ale consumului lunar”

Deputatul constănțean, Florin Gheorghe (PSD), a adresat săptămâna aceasta o întrebare Ministrului Energiei, Victor Vlad Grigorescu, având ca obiect: „Creşteri nejustificate ale consumului lunar – consumatori casnici”.

INTEGRAL:

Domnule ministru,
Unii furnizori de energie electrică au demarat un amplu proces de înlocuire a vechilor aparate mecanice de contorizare, cu unele noi, electronice, care permit servicii suplimentare şi furnizează informaţii utile pentru furnizorii de energie. Acest lucru trebuie apreciat, mai ales dacă luăm în calcul faptul că furnizorii de energie electrică nu s-au străduit prea mult să facă investiţii în ultimii ani. În ciuda acestui fapt, după instalarea noilor aparate de măsurare a consumului, tot mai mulţi utilizatori casnici de energie electrică au început să reclame creşteri semnificative ale consumului lunar de energie, deşi consumul acestora nu a înregistrat modificări. Sunt situaţii în care o gospodărie care consuma în medie 100Kw, are un consum şi de peste 200Kw, după instalarea noilor aparate. Pentru a elimina orice suspiciune şi a clarifica temerea că noile aparate de măsură nu înregistrează consumul într-un mod eronat, în favoarea furnizorilor, vă rog, domnule Ministru, să aduceţi următoarele clarificări:
– cine testează, din punct de vedere metrologic, noile aparate şi dacă o astfel de diferenţă în consumul gospodăriilor (consumatori casnici) este posibilă?
– aveţi în intenţie să demaraţi o investigaţie, proprie, a ministerului în acest sens şi dacă Ministerul are în vedere să sesizeze ANRE asupra acestei situaţii?

Solicit răspuns în scris.
Vă asigur de întreaga mea consideraţie,
Florin GHEORGHE 
Deputat PSD

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.