Florin Gheorghe: „Ce ar mai trebui să facă ministrul Achim Irimescu pentru a fi demis?”

Deputatulconstănțean Florin Gheorghe (PSD) se arată surprins şi îngrijorat de faptul că, deşi toată lumea solicită premierului Dacian Cioloş demiterea pentru incompetenţă a ministrului Agriculturii, acest lucru pare a nu fi luat în calcul de către prim-ministru:

„Miercuri, Camera Deputaţilor a adoptat o moţiune simplă împotriva politicii păguboase a Ministrului agriculturii, care a sufocat activităţile fermierilor români. Arareori o moţiune a strâns atâtea voturi pentru adoptare, de la toate partidele politice parlamentare, aşa cum s-a întâmplat în cazul domnului Irimescu. Semnalul dat de Parlament, cel care a învestit în urmă cu peste 8 luni Guvernul, este cât se poate de clar pentru cine vrea să-l vadă. Cu toate acestea, reacţia şefului Guvernului se lasă aşteptată, în speranţa că vine vara şi va uita lumea şi de incompetenţa lui Achim. Ne întrebăm cu toţii oare ce ar mai trebui să facă Ministrul Achim Irimescu pentru a fi demis? Deocamdată nu a făcut nimic bun, ci, dimpotrivă, a dus la disperare atât crescătorii de animale, cât şi micii fermieri”, a precizat, vineri, Florin Gheorghe.

Deputatul constănțean consideră că menţinerea în funcţie „a unui ministru incompetent” face „foarte mult rău fermierilor”, care „şi aşa sunt loviţi în plin de concurenţa neloială a produselor agro-alimentare venite din import”:

„Nu este o ruşine să demiţi un ministru dovedit incompetent. Ruşinos este să stărui în greşeală! Domnul Cioloş a mai demis câţiva miniştri până acum, pentru acelaşi motiv – incompetenţa! Cu ce s-a remarcat domnul Achim Irimescu până acum ca să mai rămână în funcţie? Doar cu nişte declaraţii aiuritoare despre calitatea inferioară a alimentelor consumate de români şi cu o declaraţie despre camioane de bani care au plecat din România. Noi aşteptăm să ne spună de ce nu aduce domnia sa camioanele de bani de la Uniunea Europeană, care sunt ai României, care stau neutilizaţi şi pe care Achim Irimescu este incapabil să-i acceseze! Ori nu ştie, ori nu vrea! Apoi, subvenţiile pentru fermieri nu s-au plătit nici astăzi, deşi trebuiau plătite de la începutul anului, singura cauză fiind incompetenţa domniei sale. Acum câteva zile, chiar colegii domniei sale de la Bruxelles l-au acuzat de incompetenţă şi s-au oferit să asiste tehnic România pentru a pregăti şi depune proiecte în cadrul Programului Juncker, în scopul dezvoltării unui sistem de irigaţii modern pentru agricultura românească. Toţi românii s-au aşteptat că, având un prim-ministru care a fost comisar pe agricultură şi un ministru tehnocrat de la Bruxelles, soarta agriculturii româneşti se va schimba în bine. Din păcate, vedem cu ochiul liber ceea ce s-a ales de agricultura românescă, în numai 8 luni de guvernare tehnocrată.” a mai adăugat deputatul Florin Gheorghe.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *