Florin Gheorghe, către ministrul Transporturilor: „Care sunt măsurile urgente pe care intenţionaţi să le dispuneţi în vederea preîntâmpinării unor alte tragedii?”

Două accidente serioase au avut loc în ultimele săptămâni pe „Autostrada Soarelui”, cu zeci de autoturisme și tot atâția răniți, printre care și morți, situație care, pe o autostradă, ar trebui să ridice o serie de întrebări. O astfel de întrebare a adresat-o deputatul constănțean Florin Gheorghe (PSD) ministrului Transporturilor, Petru Sorin Bușe.

Miercuri, Florin Gheorghe a depus interpelarea, pe care o redăm integral:

„Obiectul întrebării: Lipsa semnalizărilor corespunzătoare pe autostrăzi în condiţii meteorologice dificile

Domnule ministru,
Numai în ultimele săptămâni au avut loc pe autostrada A2 două accidente majore, în care au fost implicate zeci de autoturisme, urmările fiind deosebit de grave: mai multe decese, zeci de răniţi, pagube materiale uriaşe, inclusiv pentru infrastructura autostrăzii. Potrivit evaluărilor Poliţiei rutiere, cauza principală a fost reprezentată de neadaptarea vitezei la condiţiile meteorologice (ceaţă, polei). Cu toate acestea, chiar şi specialiştii angrenaţi în achetarea unor asemenea accidente recunosc faptul că administratorul drumului public nu a depus nici o diligenţă pentru a avertiza participanţii la trafic în timp util (avertizări luminoase, împrăştierea de material antiderapant etc). În acest context, mai multe victime se vor constitui părţi civile şi vor acţiona în instanţă administratorul drumului public tocmai pentru această pasivitate faţă de riscuri cunoscute, împotriva cărora nu s-a acţionat. În condiţiile în care nici după aceste accidente în lanţ nu s-a acţionat în nici un fel, vă rog, domnule Ministru, să aduceţi următoarele clarificări:
– intenţionaţi să dispuneţi măsuri administrative, mergând până la demiterea conducerii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere?
– având în vedere apropierea sezonului rece, vă rog să precizaţi care sunt măsurile urgente pe care intenţionaţi să le dispuneţi în vederea preîntâmpinării unor alte tragedii?

Solicit răspuns în scris.
Vă asigur de întreaga mea consideraţie,
Florin GHEORGHE
Deputat PSD”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *