Florin Cîțu: „Valul patru e din vina nevaccinaților”

Premierul Florin Cîțu a declarat marți că de vină pentru valul 4 al pandemiei sunt românii care nu vor să se vaccineze. Întrebat de ce spunea pe 28 iunie că pandemia s-a terminat, premierul a răspuns: „(Am spus că) pentru cei vaccinați”.

Am spus de fiecare dată că dacă va exista un val 4, este doar vina noastră că nu ne vaccinăm. Valul 4 e al celor care nu se vaccinează. 99,8% din persoanele infectate sunt persoane nevaccinate”, a adăugat premierul Cîțu.

El a indicat că se va vaccina și cu doza 3:Mă voi vaccina şi cu doza a treia şi voi continua cu campania de vaccinare ca şi până acum.”

Medicul Adriana Pistol (INSP), a declarat marți că este posibil ca virulența valului 4 de coronavirus să fie mai mare decât s-a anticipat. Întrebată ce înseamnă faptul că azi au fost peste 11.000 de noi cazuri în contextul în care estimările epidemiologilor erau de 15.000-20.000 de cazuri pe zi abia în luna octombrie, Pistol a răspuns: „Poate că există și riscul să se întâmple și mai mult decât am prognozat”.

Numărul de tulpini Delta crește, stim cu toții că deja de două săptămâni am declarat transmitere comunitară. În ultimele trei săptămâni nu am mai văzut altă tulpină. Nu este de mirare că numărul este în creștere”, a adăugat medicul.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!