Florin Cîțu, despre demisia din funcția de premier: „NICIODATĂ!”

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că „niciodată” nu va demisiona din fruntea Guvernului. Întrebat dacă e dispus să-și dea demisia așa cum cere USR PLUS pentru deblocarea crizei politice, premierul a răspuns: „Niciodată. Eu nu sunt un om iresponsabil, să las România în iarnă fără Guvern, cu valul 4, cu prețurile la energie, urmează discuția pe salariul minim, bugetul pe anul viitor. Văd că metoda Dragnea e adoptată de unii colegi, dar nu și de mine”.

Președintele Senatului, Anca Dragu, cere CCR să-l oblige pe premierul Florin Cîțu să nominalizeze noii miniștri și să se prezinte în Parlament cu noua listă pentru a fi validată. Ea a sesizat Curtea Constituțională cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională.

Trimit către Curtea Constituțională un al doilea document, este o cerere de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvernul României și prim-ministru pe de o parte și Parlamentul României pe de altă parte. Solicit instanței să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională între guvern și prim ministru pe de o parte și Parlamentul României pe de altă parte născut din încălcarea dispozițiilor constituționale referitoare la obligativitatea obținerii acordului Parlamentului în cazul remanierii guvernamentale efectuate după schimbarea compoziției politice a guvernului. Cer obligarea primul-ministrului la a formula propuneri de miniștri și a le înainta Parlamentului în vederea pronunțării asupra pronunțării noii compoziții politice a guvernului”, spune Anca Dragu.

Replica lui Florin Cîțu a fost una dură.

Eu cred că doamna președintă a Senatului vrea să scoată USR de la guvernare, pentru că asta cere, de fapt. Constituția este foarte clară și înțeleg că doamna a spune că trebuie să vin cu numiri de noi miniștri. Dacă se schimbă configurația Guvernului nu pot să fie miniștrii de la usrplus. Deci doamna ministru ne spune să scot USR PLUS de la guvernare”, a fost răspunsul lui Cîțu, întrebat despre demersul Ancăi Dragu de a sesiza CCR și a cere obligarea premierului să facă propuneri de miniștri.

Premierul a adăugat că este un demers „ilar cel puțin”, apoi i-a urat Ancăi Dragu „succes”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *