Florin Cîțu bate palma cu primarii. Emil Boc: „Am apreciat implicarea premierului”

Reprezentanții primarilor din România s-au întâlnit cu premierul Florin Cîțu, cu privire la bugetul pe 2021. Mai exact, este vorba de distribuirea banilor pentru centrele de vaccinare. Primarii s-au plâns de faptul că nu au destui bani pentru a administra centrele de vaccinare. Un astfel de caz este și cel de la Buzău.

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, a explicat situația: „Noi avem deja o problemă. O parte din municipiile din România au ajuns la 30.000 de euro pentru cheltuieli. Sperăm să găsim o reglementare legală ca să ptem face aceste achiziții. La Buzău avem nevoie de peste 1 milion de euro, bani pe care nu-i avem”.

Totodată, Emil Boc, liderul Asociației Municipiilor din România, a avut o întâlnire cu premierul Florin Cîțu pentru a discuta despre bugetul pentru administrațiile locale din 2021.

Am apreciat implicare premierului prin implementarea unui act normativ, mai ales în privința cheltuielilor. Este reglementat și e de apreciat. (…) Noi am solicitat ca aceste cheltuieli cu asistența socială să vină de la stat. Astfel că 90% o să fie de la Guvern, iar 10 % din partea administrațiilor locale. (…) Premierul ne-a asigurat că o să fie banii pentru burse și gratuitatea pentru transportul public. Am cerut ca cetățenii și autoritățile să fie tratați egal în privința îngrijirii terenurilor și clădirilor. Din fondurile europene se va încerca rambursarea cheltuielilor din pandemie. Avem 240 de mililoane de euro cheltuiți în 2020 pe tot ceea ce înseamnă pandemie. Am primit 40 milioane înapoi, deci 20% din cât am cheltuit. S-a convenit că în continuare din fondurile europene se va încerca rambursarea acestor cheltuieli făcute de administrația locală. Aici premierul a fost deschis. 8 din 13 centre sunt funcionale la Cluj-Napoca. După care o să găsim soluții pe la mai multe instituții”, a spus Emil Boc.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *