Firmele care investesc 3 milioane de euro primesc ajutor de la stat! Vișan (PSD Constanța): „Guvernul intervine și stimulează mediul economic“

Acuzați constant că nu prea le pasă de mediul de afaceri, social-democrații au venit cu o măsură prin care vor să ajute firmele să-și dezvolte afacerile. Cei drept, măsura se adresează doar celor care derulează investiții mari și foarte mari. Potrivit unei hotărâri de Guvern, din 27 august, firmele pot depune cereri de acord de finanțare pentru schema de ajutor de stat. Măsura nu e nouă, dar Guvernul a adus modificări asupra schemei, în sensul că, de acum încolo, firmele pot obține mai ușor bani.

Una din principalele condiții simplificate face referire la nivelul investiției. Dacă până acum primeau bani doar firmele care investeau de la 10 milioane de euro în sus, de acum înainte vor putea intra în schema de ajutor și societățile care investesc 3 milioane de euro. De asemenea, a fost eliminată și condiția ca firmele să fie selectate în baza unui punctaj, noua schemă mergând pe principiul „primul venit, primul servit“. Pe de altă parte, a rămas în vigoare măsura ca firmele să facă dovada lipsei datoriilor la bugetul de stat. Potrivit sursei citat, bugetul mediu anual al schemei va fi de 638 milioane lei (145 milioane euro), dar ar permite o utilizare a resurselor care nu au fost folosite în anii anteriori.

„Avem veşti bune şi pentru investitori. Începând cu 27 august, vor putea fi depuse cererile de acord de finanţare pentru schema de ajutor de stat, având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie. După aprobarea în guvern a modificărilor de îmbunătăţire a acestei scheme de ajutor de stat, au fost elaborate şi aprobate ghidurile ce cuprind informaţii cu privire la modul de completare a documentelor ce urmează a fi depuse, precum şi toate condiţiile ce trebuie îndeplinite, în vederea obţinerii finanţării. Amintesc principalele modificări aduse schemei de ajutor de stat. Diminuarea nivelului minim al investiţiei, de la 10 milioane de euro, la 3 milioane de euro. Modificarea mecanismului de depunere a cererilor de finanţare, acestea urmând a fi depuse în sesiune continuă şi simplificarea planului de investiţii aferent proiectului. Ministerul Finanţelor Publice va comunica toate detaliile cu privire la deschiderea acestei scheme“, spunea premierul Viorica Dăncilă în ședința de Guvern din 2 august.

Referitor la măsura acordării unui ajutor financiar firmelor care au investiții mai mari de 3 milioane de euro, deputatul de Constanța al PSD George Vișan a declarat pentru TOMIS NEWS că investiția este cheia într-o economie în dezvoltare.

„Tocmai de aceea Guvernul intervine și stimulează prin acest instrument mediul economic. Astfel, începând cu acest an, mai multe firme să beneficieze de ajutoarele de stat și nu doar marile companii care doar ele aveau capacitatea de a realiza astfel de investiții majore în economie. Pragul a fost criticat, în trecut, de mulți antreprenori care nu aveau forța financiară de a realiza o investiție de asemenea dimensiuni. Astfel, de acum înainte, chiar și firmele care au realizat o investiție de 3 milioane euro vor putea să acceseze această schemă de ajutor de stat pentru a consolida economia românească, pentru a produce produse competitive și mai ales pentru a crea noi locuri de muncă“, a punctat Vișan.

CITEȘTE ȘI:

Victorie a deputatului Vișan, se modifică legea societăților comerciale. „Întreprinzătorul își va culege mai devreme rodul muncii lui”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *