Firea (Ministerul Familiei) vrea să-i convingă pe tineri să rămână în România

Ministrul Familiei şi Tineretului, Gabriela Firea, afirmă că nou înfiinţatul minister pe care îl conduce „va fi motorul principal al proiectelor” dedicate tinerilor şi familiei, ea arătându-se convinsă că noul minister „îşi va dovedi utilitatea”.

Dacă nu a funcţionat bine 30 de ani acest domeniu de sprijinire a familiilor, a tinerilor, înseamnă că trebuia să se întâmple ceva şi trebuia să mergem şi noi pe exemplul altor state care au pus pe primul loc în cadrul unui minister principal familia şi tinerii. Putea să fie ca până acum, dar nu a fost foarte bine. (…) Eu cred că îşi va dovedi utilitatea (Ministerul Familiei – n.r.). Nu cred că un alt premier sau o altă coaliţie de guvernare va renunţa la un minister dedicat familiilor şi tinerilor câtă vreme acesta va produce efecte. Nu este un minister care a fost înfiinţat doar să acorde suplimente financiare sau vouchere, cum i se spune. Asta se putea face şi prim Ministerul Muncii, sau al Tineretului. Acestea sunt acţiuni ţintite, punctuale, sunt chestiuni binevenite, dar de moment”, a afirmat Gabriela Firea vineri seară la Antena 3.

Ea a spus că ministerul va avea un departament care se va ocupa de familiile românilor plecaţi în străinătate la muncă. În ceea ce priveşte bugetul de care va beneficia ministerul pe care îl conduce, ea a arătat că suma exactă va fi stabilită săptămâna viitoare.

Cred că cea mai mare realizare va fi aceea în care vom obţine din partea tinerilor şi din partea familiilor acele declaraţii că sunt mulţumiţi în ţara noastră, că nu mai sunt tentaţi să plece în afara ţării. Cea mai mare realizare aceasta va fi: să crească natalitatea, dar într-un fel natural şi să scadă numărul celor care pleacă din ţară să muncească pentru a se realiza profesional”, a mai afirmat Firea, întrebată fiind care crede că va fi cea mai mare realizare a sa la acest minister.

Firea a adăugat că unele dintre proiectele pe care le-a implementat ca primar al Capitalei vor fi extinse, prin minister, la nivel naţional.

Cât am fost primar general, am avut proiecte exemplare, apreciate chiar şi la Bruxelles, în ceea ce priveşte sprijinirea familiilor vulnerabile şi nu numai. Foarte mulţi tineri au îndrăznit să îşi întemeieze o familie, foarte mulţi tineri au îndrăznit, în Bucureşti, de asemenea, având condiţii mai bune, să participe la viaţa comunităţii, au fost acele programe de încurajare a familiilor, a cuplurilor infertile – avem aproape 500 de copii care s-au născut în urma acestor programe pe care dorim să le lansăm acum şi la nivel naţional, la ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse”, a mai afirmat Firea.

În altă ordine de idei, Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Şanse, a anunţat că pensiile, salariile şi alocațiile de stat pentru copii vor fi plătite integral şi la timp. Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Şanse, a precizat că Guvernul a alocat fonturile necesare pentru a face plata pensiilor, salariilor şi alocațiilor la timp şi integral. Soluţii, spune ministrul, s-au găsit şi pentru compensarea facturilor la energie şi gaze pentru ca românii să se poată pregăti pentru sărbătorile de iarnă.

Ne indeplinim promisiunile facute! Pensiile, salariile si alocatiile de stat pentru copii vor fi platite integral si la timp. Se apropie Sarbatorile de iarna si orice familie are nevoie de bani pentru pregatiri. Au fost alocate fonduri de peste 2,7 miliarde lei pentru Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru asigurarea acestor plati, prin rectificarea bugetara aprobata azi de guvern. De asemenea, au fost asigurate peste 269 milioane lei pentru compensarea facturilor de energie și gaze naturale, respectiv peste 251,6 milioane lei pentru plățile pentru consumatorii vulnerabili. Guvernul a aprobat si majorarea cu peste 1,5 miliarde lei a bugetului asigurarilor sociale de stat pentru capitolul asistenta sociala. Sunt asigurate astfel sumele necesare pentru plata alocatiilor de stat – peste 572 milioane lei, a indemnizatiilor pentru cresterea copilului – peste 86 milioane lei, a sumelor pentru persoanele cu dizabilitati – peste 314 milioane lei”, spune Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Şanse pe pagina sa de socializare.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.