Firea (Familie), supărată pe bărbații din România: Peste 6.000 de femei, bătute în numai trei luni

Ministrul Familiei, Gabriela Firea anunţă toleranţă zero pentru violenţa domestică, precizând că nu există nicio explicaţie pentru fapta agresorilor. Ea afirmă că în primele trei luni ale anului, au fost emise peste 2.400 de ordine de protecţie provizorii şi mai mult de 4.100 de ordine de protecţie şi anunţă că sunt pregătiţi primii 200 de poliţişti care interacţionează cu victimele şi agresorii în cazurile de violenţă domestice.

Avem toleranţă zero pentru violenţa domestică şi nu există nicio explicaţie pentru fapta agresorilor. În primele trei luni ale anului, au fost emise peste 2.400 de ordine de protecţie provizorii şi mai mult de 4.100 de ordine de protecţie. Asta înseamnă tot atâţia agresori ţinuţi departe de victime! Violenţa este arma celor slabi, spunea Mahatma Gandhi”, a scris Firea pe Facebook.

Ea afirmă că Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi împreună cu partenerii ANAIS şi GRADO, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei Române a început pregătirea primei serii de 200 de poliţişti care interacţionează cu victimele şi agresorii în cazurile de violenţă domestice.

Vor urma aceste programe de instruire 898 de poliţisti organizaţi în 41 de grupe”, mai spune ministrul Familiei.

Potrivit Gabrielei Firea, Proiectul VioGen – RoJust asigură programe de instruire şi formare profesională a judecătorilor, avocaţilor, procurorilor, poliţiştilor şi, în special, a profesioniştilor din domeniu care lucrează în cazurile de violenţă domestică pentru stabilirea mecanismelor de protecţie a persoanelor vulnerabile. Cursurile au ca teme violenţa de gen, infracţiuni sexuale comise împotriva fetelor şi femeilor, asistenţa şi protecţia victimelor, comunicarea cu victima, ordinele de protecţie provizorii şi ordinele de protecţie.

„Fenomenul violenţei domestice continuă să fie îngrijorător. Multe dintre drame rămân ascunse, sub pretextul „ei se ceartă, ei se împacă”. Anul trecut, peste 3.800 de victime au beneficiat de ajutorul nostru, iar 460 de femei au fost protejate în locuinţele protejate înfiinţate prin programul Venus. Creşterea violenţelor din perioada pandemiei a dus la schimbarea parţială a legislaţiei şi la adoptarea legii prin care agresorii care încalcă ordinele de protecţie sunt condamnaţi la închisoare între 1 şi 5 ani, pedeapsa de până atunci fiind mult mai mică. În prezent, ordinul de protecţie provizoriu poate fi emis pe loc de poliţişti pentru 5 zile, iar ordinul de protecţie emis de judecător poate fi pe o perioadă de 6 luni”, scrie Firea.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *