Spread the love

Dezbateri încinse, marți, în plenul Consiliului Local Municipal, unde „aleșii” Constanței au aprobat finanțarea din bugetul local pentru mai multe cluburi sportive publice sau private. Capul de afiș și marele absent la masa împărțelii a fost SSC Farul. Echipa fondată în 2016 de suporterii defunctei Farul Constanța, promovată în prezent în eșalonul secund al fotbalului românesc, se confruntă cu disensiuni interne, motiv pentru care primarul Decebal Făgădău a strâmbat din nas și a fost vehement: până nu se limpezesc apele, zero bani!

Nu a contat nici intervenția fostului lider de galerie al echipei Farul, Sorin Mihăilescu, lucrurile fiind clare: SSC Farul nu primește, cel puțin momentan, finanțare.

CITEȘTE ȘI:

După „lupte seculare” Guvernul a predat Primăriei Constanța stadionul „Farul“!

În timpul adoptării celor 11 proiecte de hotărâre referitoare la respectivele finanțări a avut o intervenție și consilierul local neafiliat Romeo Rezeanu.

„Haideți să începem și noi să alocăm bani în sport pentru bazine de înot și săli! Copiii noștri, iarna, nu au unde să-și desfășoare orele de sport, o fac în clasă unde fac și orele de matematică și ne minunăm de ce am ajuns pe locul trei la obezitate în Europa! Există o nație în lume care ne dă un exemplu: Islanda! Sunt doar 400.000 de oameni, mai puțini decât în județul Constanța și echipa lor de handball este formată din medici, constructori și vă garantez că echipa Islandei poate să bată oricând orice echipă din România! Ca să nu mai spun de echipa de fotbal, care s-a calificat la ultimele campionate mondiale și noi nu! Toată argumentația asta cum că nu alocăm bani cluburilor care nu se pot dezvolta… eu zic că nu stă în picioare! Dacă investim în aceste școli vom putea să începem cu o generație zero și să avem pretenții mai departe!”, a spus Rezeanu.

După ședința Consiliului Local, primarul Decebal Făgădău a explicat că marți s-au alocat sume fără precedent pentru sportul constănțean.

„Am alocat sume fără precedent pentru finanțarea sportului constănțean. Am diversificat activitățile, am impus criterii de performanță din ce în ce mai ridicate și mă mândresc că, astăzi, Constanța are, la handball, Cupa României, Supercupa României la masculin; ușor-ușor promovăm în cele mai înalte diviziii sau ligi la cam toate sporturile, fac o mențiune specială la rugby, unde toți copiii noștri au avut rezultate excepționale”, a spus Făgădău.

Finanțarea din bugetul local arată în felul următor: Asociația club sportiv Academia de volei Tomis Constanța primește, pentru o etapă de Campionat Național de Seniori la volei pe plajă feminin și masculine, suma de 58.000 lei; Asociația Club Sportiv „Top volei 05” Constanța, pentru sezonul 2018 – 2019, primește 300.000 lei; Clubul sportiv Top Star TT Constanța pentru sezonul 2018 – 2019 primește 400.000 lei; Club Sportiv Universitar Neptun Constanța pentru sezon 2018 – 2019 primește 800.000 lei; Asociația Baschet Club Athletic Constanța pentru sezon 2018 – 2019, primește 1.200.000 lei; Club Sportiv Știința Constanța primește pentru anul în curs 192.888 lei; Asociația Club Sportiv Tomitanii pentru sezonul 2018 – 2019 primește 2.750.000 lei; Club Sportiv Phoenix Constanța pentru sezon 2018 – 2019 primește 1.200.000 lei, iar reabilitarea clădirii pentru sala de tenis de masă de la liceul „Nicolae Rotaru” se face în două tranșe, respectiv 2.799.117 lei și 719.117 lei. De asemenea, cei mai mulți bani va primi Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța, care va încasa pentru sezonul 2018 – 2019 suma de 10.000.000 lei.

CITEȘTE ȘI:

Bani pe bandă rulantă acordați sportului constănțean. 900.000 lei, pentru SSC Farul

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *