Final de negocieri Rusia-Ucraina: Înțelegere privind coridoare de evacuare a civililor. Zelenski vrea discuție DIRECTĂ cu Putin

În urma negocierilor de pace de joi dintre oficialii ruși și ucraineni, cele două părți au convenit să ofere coridoare umanitare pentru evacuarea civililor, transmite Sky News. Un oficial ucrainean a spus că acordul implică o posibilă încetare temporară a focului în timpul evacuărilor.

Partea ucraineană a spus că nu a obținut rezultatele pe care și-a dorit – după ce a intrat în discuții cu speranța unei încetări complete a focului și a retragerii Rusiei – dar acest lucru ar putea semnala totuși un progres. Oficialii au convenit să organizeze o a treia rundă de discuții în curând. Ulterior, și partea rusă a emis un comunicat: „Părțile au ajuns la o înțelegere cu privire la asigurarea comună a coridoarelor umanitare pentru evacuarea populației civile, precum și pentru livrarea de medicamente și alimente în locurile celor mai aprige lupte, cu posibilitatea unei încetări temporare a focului pentru perioada în care evacuarea se efectuează, în sectoarele în care se efectuează. În acest scop, în viitorul foarte apropiat, se vor organiza canale speciale de comunicare și interacțiune și se vor forma proceduri logistice adecvate.”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a insistat, joi, pentru a avea o discuţie directă cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, argumentând că aceasta este „singura modalitate de oprire a războiului”.

Trebuie să vorbesc cu Putin, întrucât aceasta este singura modalitate de oprire a acestui război”, a afirmat Volodimir Zelenski, citat de cotidinaul Le Monde. „Sunt deschis şi pregătit pentru abordarea tuturor problemelor“, a adăugat liderul de la Kiev.

Volodimir Zelenski a cerut ţărilor occidentale să ofere susţinere suplimentară, argumentând că, în cazul în care Ucraina va fi învinsă şi ocupată, Rusia va ataca alte ţări din Europa de Est. „Dacă dispărem noi, să ne ferească Dumnezeu, vor urma Letonia, Lituania, Estonia, până la Zidul Berlinului, credeţi-mă”, a susţinut Zelenski.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *