Spread the love

Sindicatul Liber al Navigatorilor își contabilizează realizările din acest an. Ultimele zile ale 2018 aduc la SLN nu doar bilanțuri, ci și festivități și, evident, vizita lui Moș Crăciun pentru copiii navigatorilor care au aderat la SLN.

Președintele SLN, Adrian Mihălcioiu, a declarat în cadrul evenimentului de sâmbătă că odată cu creșterea numărului de navigatori membri ai sindicatului au crescut și inițiativele și forța lor în lupta cu decidenții politici. Totodată, în ciuda realizărilor SLN, Mihălcioiu a arătat că 2018 are și o serie de nerealizări din motive pe care le înțelegem cu toții: la ministere se muncește de la prea puțin spre deloc, iar interesele navigatorilor sunt, de multe ori, în pericol.

„Sunt mai mulți oameni anul acesta care au apelat la serviciile sindicatului decât în alți ani, am negociat contracte de muncă, am avut inițiative legislative… Unele discuții cu ministerele nu au dat roade până acum, dar sperăm și vom persevera în discuțiile noastre. Am încercat și am reușit să facem o propunere legislativă privind carnetul de marinar să meargă la cinci ani și nu la doi ani, cum a fost până acum, adică să fie prelungit o dată la cinci ani. Avem inițiativele depuse pe masă, așteptăm hotărârea de Guvern pentru a fi puse în practică. Mai mult, fitterii au și ei de acum posibilitatea să meargă la nave cu certificate ca motoriștii, am modificat și posibilitatea de a da dispense pentru perioada de cinci ani, adică trebuie să aibă o flexibilitate această perioadă pentru a-ți face cursurile IMO. Lucruri importante, spun eu, pe plan național; avem și un proiect european de mare anvergură la care participăm în 2019 împreună cu partenerii europeni, care va relua procesul de învățământ și va fi regrupa într-un alt fel decât ceea ce se face acum și acei studenți vor fi garantați europeni, cu un nivel de pregătire standard european”, a declarat Adrian Mihălcioiu.

SLN a organizat sâmbătă o festivitate pentru copiii membrilor organizației. După tradiționala predică a unui preot, au urmat colindele, un moment… magic, fiind adus special un magician în acest sens, apoi Moș Crăciun a ajuns pentru a împărți darurile.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *