FINAL CONGRES PNL Ludovic Orban – 1.898 de voturi VS. Florin Cîțu – 2.878! Orban s-a RUPT de Iohannis și acuză că l-a „îngropat” și… organizația Constanța (UPDATE)

Votul privind alegerea preşedintelui PNL s-a încheiat, sâmbătă, după 16:30, la Congresul care se desfăşoară la Romexpo. Pentru şefia PNL candidează președintele în funcție, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîţu, cu care a intrat în coliziune pe parcursul zilei. De asemenea, nici președintele Klaus Iohannis nu a scăpat de război, eveniment la care au mai participat președintele UDMR, Kelemen Hunor și președintele PMP, Cristian Diaconescu. Reprezentanții minorităților au lipsit. Cei 4.787 de delegaţi au votat timp de peste o oră. În timpul exercitării votului, s-au creat aglomeraţii în locurile în care erau distribuite buletinele. 91% dintre cei care au participat la Congresul PNL erau vaccinați, iar restul de 9% au intrat cu test PCR făcut vineri dimineața.

Rezultatele sunt următoarele: Florin Cîțu a obținut 2878 de voturi – 60,3%, Ludovic Orban 1898 – 39,7% și 72 de voturi au fost anulate.

Pe scena Congresului, în cuvântul său de adio, Orban a anunțat ruptura totală de președintele Klaus Iohannis.

Din momentul de față, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat.”, a spus Ludovic Orban.

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban și-a ținut cuvânul și și-a anunțat demisia de la șefia Camerei Deputaților.

Încep prin al le mulțumi colrgilor care mi-au acordat încredeea în condițiile în care s-a desfășurat acest congres. Îl felicit pe Florin Cîțu. Am apărat valorile liberale și am acționat pentru a pune în practică idealurile liberale, Voi rămâne constat pentru apărarea valorilor liberale și voi contina să acționez așa cum am făcut-o”, a declarat Orban.

Premierul Florin Cîţu a susţinut că reuniunea liberalilor a fost organizată bine.

Da, s-a organizat bine, în condiţii de securitate, toţi au avut mască… Totul este ok. Specialiştii vor spune dacă s-a respectat distanţarea. Eu vă spun că a fost organizat bine. Toţi au mască, toţi păstrează condiţiile de securitate. Totul este ok. Organizatorii vă vor spune cum au organizat acest congres, eu vă spun că astăzi a fost organizat bine”, a precizat Cîţu, după ce şi-a exprimat votul la Congresul PNL.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a acuzat că echipa contracandidatului său a cerut în cel puţin 14 organizaţii controlul direct al votului la congres, iar ca măsură suplimentară li s-a solicitat delegaţilor să îşi fotografieze buletinul de vot.

În cel puţin 14 organizaţii li s-a solicitat controlul votului direct de către cineva, dar nu le-a ţinut figura controlul votului, iar ca măsură secundară – să îşi fotografieze şi să transmită fotografia cu votul pentru Cîţu la un coordonator care, din câte ştiu, este un coordonator la zece oameni”, a susţinut Orban, după ce a votat.

Ludovic Orban reclamă că unii dintre delegaţii care votează la congresul PNL arată buletinul de vot coordonatorilor. El a dat exemplul unora dintre filialele judeţene, susţinând că acest fenomen nu se aplică delegaţilor din toate judeţele. „Să le fie ruşine! Asta nu e democraţie!”. Ludovic Orban a arătat, în timpul votului pentru funcţia de preşedinte al PNL, că există „mai multe modalităţi de verificare” a votului delegaţilor din unele filiale ale partidului. El a dat ca exemplu filialele din Constanţa , Vaslui, Neamţ, Teleorman. Acesta a precizat că singura autoritate în această privinţă este comisia de numărare a voturilor, care a stabilit care este procedura de votare.

Delegaţii la congres şi-au exprimat opţiunea şi pentru preşedinţii Curţii de Arbitraj şi ai Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori.

Una dintre marile dispute de la Congresul PNL a fost legată de modul în care vor arăta cabinele de vot. În timp ce echipa lui Florin Cîțu a propus să fie cabine la fel ca la orice tip de alegeri, secretizate cu perdea, cei din echipa Orban au cerut ca votul să fie unul deschis. În această dimineață, mai mulți oameni din echipa lui Ludovic Orban au luat cu asalt secțiile de vot și au început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul. La fața locului au fost surprinși deputatul PNL, Alex Kocis, fostul consilier de stat, Radu Nicolescu și Cristian Daroși, angajat al PNL online.

Echipele Orban și Cîțu au acuzat tabăra adversă de „perierea” listelor de delegați la Congres astfel încât susținătorii concurenților să fie scoși din joc, spun surse liberale. Echipa Orban a susținut că zeci de primari care ar vota cu șeful PNL au fost lăsați acasă în județele controlate de susținătorii lui Cîțu. Aceeași manevră o acuză și echipa lui Cîțu. Cele două tabere susțin că au trași pe dreapta primari PNL care au luat peste 50% în alegeri. Manevrele s-ar fi realizat la întocmirea pe județe a listelor cu delegații care vin la București și unde șefii județeni au avut un cuvânt greu de spus. În total, aproximativ 100 de primari PNL ar fi fost eliminați de pe listele de delegați din acest motiv.

adio refacerea coalitiei daca florin citu castiga congresul pnl stelian ion nu ne intoarcem in nici un guvern citu isi face guvern cu psd

A fost scandal înaintea Congresului PNL. În timp ce echipa lui Florin Cîțu acuză faptul că oamenii lui Orban au rupt perdelele cabinelor de vot, acum cei din echipa lui Orban lansează acuzații de încercare de control asupra votului. Cei din echipa lui Orban au acuzat și faptul că oamenii din echipa lui Cîțu au numerotat urnele pentru a-i putea controla pe delegați.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

5 comentarii la „FINAL CONGRES PNL Ludovic Orban – 1.898 de voturi VS. Florin Cîțu – 2.878! Orban s-a RUPT de Iohannis și acuză că l-a „îngropat” și… organizația Constanța (UPDATE)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *