Filipescu (PRO România): „Situația actuală demonstrează ipocrizia lui Orban care vrea să facă alegeri, cu prețul vieții românilor”

Candidatul la Senat din partea PRO România Constanța, Răzvan Filipescu, spune că decizia de a carantina localitățile una după alta și de la o zi la alta creează panică și haos în lipsa unor măsuri concrete de relansare economică și de sprijin a populației:

„Mai mult de jumătate din populația județului este carantinată, iar noi ar trebui să înțelegem că situația e sub control? Orban își bate joc de noi!”

Acesta mai arată că nu se explică ce anume va reduce numărul îmbolnăvirilor, din moment ce singura soluție, după ce se depășește rata de contaminări de 3 la mie, este închiderea localităților și acordarea de amenzi, fără testare în masă, fără alte măsuri concrete.

De data aceasta, închiderea economiei este mascată de aceste carantinări decise haotic, dar cei de la guvernare nu vin cu soluții pentru afacerile care nu mai pot funcționa în comerț, turism, transporturi și toate celelalte domenii afectate. Nimeni nu știe ce să facă, ce va fi în viitor, dacă se vor prelungi măsurile, așa cum se întâmplă la Ovidiu, unde s-a prelungit cu încă două săptămâni carantina, fiind clar că nu se poate reveni la sub 3 la mie nici în următoarele două săptămâni. Poate nici într-o lună. Totul e o manipulare prin care Orban vrea să facă alegeri, cu prețul vieții românilor, pentru a-și asigura guvernarea, ca apoi să ne închidă. Semnalele sunt clare că va urma o închidere totală, dar, în mod ipocrit, PNL și USR ne spun că totul merge în direcția bună”, spune Răzvan Filipescu.

Potrivit candidatului constănțean, deciziile de carantinare, luate pe genunchi, fără nicio logică, au făcut și fac ravagii.

Oamenii nu știu ce să facă și mulți se panichează. Nimeni nu mai înțelege nimic, cum să facă cu locul de muncă, cu copiii, cu școala, iar criteriile pe baza cărora se iau aceste decizii nu sunt aceleași în toată țara. Cu toții simțim nevoia unor clarificări, pentru a știi ce facem pe viitor, cum ne păstrăm angajații, cum ne educăm copii, și cum vom avea acces la sistemul de sănătate. Uitându-ne la ce se întâmplă în spitale, este clar că lucrurile nu funcționează și că guvernanții ne mint doar pentru a mai slava niște voturi. Nu-i interesează de oameni, doar de guvernul lor„, mai spune Răzvan Filipescu.

COMANDAT DE PRO ROMÂNIA CONSTANȚA

COD MANDATAR FINANCIAR 11200008

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.