Felix Stroe, la Congresul PSD: „Să nu intrăm în campania de alegeri prezidențiale cu mentalitatea de învinși!”

Social-democrații își aleg, sâmbătă, în cadrul Congresului extraordinar de la Sala Palatului din Capitală, primele trei funcţii de conducere a partidului – preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general.

Pentru funcția de secretar general candidează și președintele PSD Constanța, Felix Stroe, avându-i drept concurenți pe Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea și Rodica Nassar.

În discursul său, Felix Stroe a precizat, printre altele, că lupta împotriva #rezist trebuie să fie una dură.

„Nu sunt adeptul luptei între generații, între salariații dintre mediul privat și sectorul public, între intelectuali și restul lumii. Nu susțin asemenea antagonisme care pot face din orice țară o țintă! Când susțin pacea socială, vreau să atrag atenția cu fermitate: nu ne vom așeza pe marginea bordurii ca să fim asaltați de flotilele de internauți și de militanții #rezist! Iată de ce este necesară de urgență creșterea încrederii în noi înșine… să definim și să implementăm noi valențe pe linia comunicării de la cele mai înalte standarde comunicaționale la valurile #rezist! (…) Stabilirea aparatului politic din structurile teritoriale, în paralel cu dialogul social, sunt acțiuni care trebuie să fundamenteze fundația edificiului PSD! Atragerea de competențe profesionale din exteriorul partidului, din structurile academice, trebuie să fie o acțiune benefică pentru partid. Pregătirea pentru alegerile care ne așteaptă: profesionalizarea și întinerirea structurilor de partid, prezentarea realizărilor guvernamentale în contrapondere cu afirmațiile opozanților de dreapta! (…) Recalibrarea și reconstrucția relațiilor cu diaspora trebuie să devină o prioritate, personal cred că aducerea unui număr cât mai mare de români acasă (este soluția – n.r.) și orice restricție a circulației banilor nu o văd ca binevenită! (…) Să nu intrăm în campania de alegeri prezidențiale cu mentalitatea de învinși! Colegii mei au făcut asta la Congres… Recit o strofă din George Coșbuc: Cei ce se luptă murmurând / De s-ar lupta şi-n primul rând / Ei tot atât de buni ne par / Ca orişicare laş fugar! / Murmurul, azi şi orişicând / E plânset în zadar!” Așadar, să intrăm în această campanie cu mentalitea de învingători! Să luptăm cu toată inima și determinarea ca să câștigăm!”, a spus Felix Stroe.

Referitor la contracandidați, Mihai Fifor a pledat pentru o reapropiere a partidului față de diaspora, punctând faptul că „nu cred că există cineva în această sală care i-a uitat pe Liviu Dragnea sau Adrian Năstase”.

„România alocă, al treilea an consecutiv, 2% pentru apărare din PIB, asumându-și obligația pe care și-a luat-o! Cred că este momentul acela de prag pe care îl trece PSD în această zi, trebuie să vorbim de onestitate, să redevenim buni colegi. (…) E momentul să ne întoarcem la dialog, la oameni și asta trebuie să facă PSD în perioada imediat următoare, să ne întoarcem la oamenii din rândul cărora a răsărit acest partid. (…) Eu nu cred că e cineva în această sală care l-a uitat pe Liviu Dragnea. Nu cred că l-a uitat cineva pe Adrian Năstase! Asta face farmecul acestui partid, suntem o inimă mare care bate pentru această țară. Suntem acuzați că vorbim doar pentru noi, incorect! Iubim românii care au plecat în afara granițelor, care nu au plecat de bine, sunt acolo și sunt ai noștri și să ne gândim și la ei în fiecare moment!”, a spus Mihai Fifor.

Secretarul general interimar al PSD, Rodica Nassar, susținută de organizația Sectorului 2 București, a explicat de ce, după mai multe mandate de parlamentar, a încercat să revină în prima linie a partidului.

„Prin deciziile noastre definim prezentul și mai ales viitorul partidului nostru. Partidul meu, PSD, al cărui membru sunt de 26 de ani, este acum într-un moment de cumpănă. Nu am mai candidat pentru Parlament cu gândul că e necesar să las locul unei noi generații, experiența seniorilor să fie completată cu entuziasmul și vigoarea celor care le calcă pe urme! De ce candidez? Am convingerea că partidul are nevoie de experiența mea, de felul meu de a fi, pentru a reintra pe traiectoria care îi aduce succesul. (…) Nimic nu e prea mult când e vorba de copiii noștri, noi aici decidem nu doar pentru astăzi, ci pentru viitor, aici facem primii pași pe un nou traseu politic și îndrăznesc să spun că suntem condamnați să reușim!”, a spus Rodica Nassar.

Președintele tineretului PSD, Gabriel Petrea, s-a bazat pe susținerea tinerilor social-democrați, arătând faptul că Congresul are loc datorită lor!

„Toți au vorbit de generația tânără, de tineret, atunci vă întreb: ce mai așteptăm? De ce nu luăm astăzi o decizie și să lăsăm tinerii să demonstreze ceea ce ei pot? Eu am intrat în 2004 în partid, crezând în oamenii pe care i-am găsit în PSD. Am făcut campanie pentru Adrian Năstase, apoi la europarlamentare, în 2008 la București, în 2009 pentru Mircea Geoană și am construit o structură de care sunt mândru și acum. În 2012 am mers în 30 de județe cu o caravană, în 2014 la europarlamentare, în campanie în 2015 pentru Victor Ponta, în 2016 am făcut cea mai frumoasă campanie online și am reușit să câștigăm alegerile. Mi-am dat seama astăzi că am mai multe zile de campanie decât au alții zile de partid și care vor să vă fie șefi astăzi! 2019, un moment foarte dificil pentru partid, am pierdut alegerile, pentru că am făcut noi niște greșeli. Suntem capabili să câștigăm viitoarele alegeri! De ce am ajuns aici? Pentru că am avut o campanie fără să implicăm tinerii, fără să avem un mesaj pentru tineri, ca și cum ei nu ar exista! Am vorbit doar despre justiție! În loc să vorbim despre viitor am pornit războaie cu toată lumea și avem fronturi pe care nici azi nu le-am închis! (…) Nu sunt nici acoperit, nici descoperit, nici cu statul paralel, nici cu statul degeaba!”, a spus Gabriel Petrea.

Ultimul candidat, Codrin Ștefănescu, a punctat faptul că în toată cariera sa în PSD a fost alături de toți colegii certați cu legea, de la Adrian Năstase până la Lia Olguța Vasilescu, arătând că Liviu Dragnea este… deținut politic.

„Suntem un partid greu încercat, în țară când am fost înainte și în timpul campaniei, primari de-ai noștri începeau la microfon să spună, în loc de onorată asistență, onorată instanță! Oameni care au câștigat cu 80%, erau ca la vânătoare, hăituiți, umiliți! (…) Prin asta am trecut noi, în fiecare zi am trecut prin așa ceva! (…) Nimeni nu a putut să ne pună botniță nouă și oamenii noștri, cu toată hărțuirea, au câștigat! Transmit un mesaj: pentru toate nopțile și zilele voastre nedormite, când v-ați neglijat familia în bătăliile pentru partid, pentru tot chinul, ani de zile, eu – personal, mă plec cu respect și vă mulțumesc!”, a spus Codrin Ștefănescu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *