Felix Stroe, în pole position pentru funcția de secretar general al PSD

După alegerile europarlamentare și condamnarea lui Liviu Dragnea, PSD a intrat în reorganizare. Este și momentul în care, odată cu schimbarea conducerii, pot avea loc veniri noi sau reveniri în prim-planul conducerii centrale. În acest context se încadrează președintele PSD Constanța, Felix Stroe, care, în aceste momente, este favorit pentru a prelua funcția de secretar general al partidului la nivel național.

CITEȘTE ȘI:

Miercuri, Conferinţa Extraordinară Judeţeană a Organizaţiei PSD Constanţa a validat propunerea Biroului Permanent Judeţean pentru susţinerea candidaturii lui Stroe Felix pentru această funcție. Felix Stroe (atunci ministru al Transporturilor) a fost alături de Mihai Tudose în scandalul fostului premier cu Liviu Dragnea. După ce Tudose a pierdut bătălia, organizația de la Constanța a intrat, după raționamente și obiceiuri politice, în dizgrație, în ciuda deselor asigurări de fidelitate transmise de la malul mării către Dragnea.

Astăzi, odată cu căderea lui Dragnea, poate avea loc și revenirea lui Stroe în conducerea centrală. Marian Oprișan și Niculae Bădălău insistă la Viorica Dăncilă pentru ca Felix Stroe să preia funcția de secretar general. De asemenea, Oprișan ar urma să fie desemnat de Dăncilă președinte executiv.

PSD-iștii vin la mare

Conducerea centrală a PSD, adică miniștrii, liderii filialelor județene și unii parlamentari, au fost invitați de premierul Viorica Dăncilă la o ședință informală în stațiunea Neptun. Întâlnirea va avea loc în acest weekend, cu o săptămână înaintea Congresului. Cele mai importante subiecte de discuții vor fi, evident, Congresul și remanierea guvernamentală, care va avea loc după 29 iunie.

CITEȘTE ȘI:

Dăncilă pregătește o remaniere mai amplă care pornește de la două funcții de vicepremier: vicepremier pe relații strategice și vicepremier fără portofoliu dar cu atribuții de coordonare în domeniul fiscal-bugetar. În acest momente, miniștrii de pe lista neagră sunt ministrul de Interne, Carmen Dan; ministrul Agriculturii, Petre Daea; ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.