Felix Stroe: „Coaliția austerității susține abrogarea pensiilor speciale, dar promovează persoane care încasează MII DE EURO lunar”

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, transmite joi faptul că cei din coaliția de guvernare sunt demagogi, întrucât – deși susțin eliminarea pensiilor speciale – constant numesc în funcții publice persoane care beneficiază de astfel de venituri. Propunerea UDMR pentru Avocatul Poporului este numele cel mai sonor din aceste zile, dar a oferit și alte exemple:

„Politicienii din Coaliția Austerității susțin demagogic abrogarea pensiilor speciale, dar în fapt promovează în funcții publice persoane care încasează ÎNCĂ mii de euro lunar, din pensii speciale, la care se mai adaugă și leafa de demnitar. Cel mai recent exemplu: propunerea UDMR pentru noul Avocat al Poporului, Fabyan Ghiula, un fost procuror, ieșit la pensie la 49 de ani, care încasează acum peste 10.000 de lei pensie specială, la care vrea să adauge salariul de 12.000 de lei. Un alt exemplu e Irina Alexe, care s-a pensionat la doar 42 de ani, pensia ei fiind de 13.000 de lei. Ea a primit gradul de chestor la doar 35 de ani. Este membru PLUS și a mai fost secretar de stat în MAI în guvernul Cioloș. Acum e secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, din februarie. PNL l-a numit, tot ca secretar de stat în MAI, pe Aurelian Păduraru, fost șef la Pașapoarte în Galați. Păduraru s-a pensionat la numai 49 de ani și încasează o pensie specială de 8.000 de lei lunar, la care mai adaugă și leafa de 10.000 de lei, ca demnitar. După ce USR-PLUS a câștigat multe voturi în baza promisiunii că vor elimina pensiile speciale în prima lună de guvernare, acum Dan Barna dă explicații elaborate, cum că „e o problemă complicată”. Și Rareș Bogdan spunea că „obligatoriu pentru PNL este ca în primele 30 de zile de când am ajuns la putere să eliminăm pensiile speciale.” Nu știu, or fi trecut? Să facem rotund, de 40 de zile?”, a transmis Felix Stroe.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Felix Stroe: „Coaliția austerității susține abrogarea pensiilor speciale, dar promovează persoane care încasează MII DE EURO lunar”

 • vineri, 25 iunie 2021 la 07:50
  Permalink

  Așa cum javrele din Parlament au dat și aprobat legea
  pentru acordarea pensiilor nesimțite, tot așa să se dea
  o lege pentru abrogarea lor și recuperarea prejudiciului.
  Ăsta se numește jaf la drumul mare să primești o pensie
  pentru care nu ai contribuit nici măcar cu un leu. Cât
  tupeu și nesimțire. Acum realizez de ce analfabetul
  Ceaușescu a înființat Securitatea, pentru că altfel
  , nu îi putea ține în frâu pe nenorociții de români. În prostia
  lui și-a dat seama că românii sunt niște animale ( hoți, mincinoși, impostori,
  corupți, tupeiști, turnători, profitori, manipulatori, interlopi, cocalari, pești, drogați etc)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.