Federația Tinerilor din Constanța solicită CJC să ceară Guvernului trecerea Palatului Copiilor în domeniul public județean

Federația Tinerilor din Constanța (FTC) anunță că susține procesul de descentralizare, care reprezintă „ruperea de regimul totalitar comunist care a centralizat toată puterea și proprietatea în România”.

Consiliul Județean Constanța este o autoritate publică ce funcționează în baza principiului autonomiei locale și subsidiarității, ceea ce înseamnă că toate problemele ce țin de comunitatea locală trebuie rezolvate de către comunitatea locală.

CITEȘTE ȘI:

PNL Constanța a lovit din nou! S-a răzbunat pe Palaz și i-a lăsat pe tineri fără Palatul Copiilor! Urmează sesizări la DNA

„În mod normal, atât instituția publică cât și terenul și clădirea în care aceasta își desfășoară activitatea trebuiau să fie trecute în subordinea Consiliului Județean, respectiv proprietatea județului Constanța, prin Legea descentralizării adoptată de Parlamentul României prin angajarea răspunerii Guvernului. Însă, Curtea Constituțională a decis declararea ei ca fiind neconstituțională din motive procedurale. Trecerea imobilelor Palatului Copiilor în domeniul public județean poate duce și la rezolvarea problemelor cu închirierea spațiului, care în acest moment este blocată la Guvern. De asemenea, această trecere în domeniul public județean nu împiedică cu nimic ca statul să investeacă în cladire, instituția publică Palatul Copiilor urmând să devină titularul dreptului real de administrare”, susțin cei de la FTC, care solicită conducerii CJC și consilierilor județeni inițierea unui proiect de hotărâre, în conformitate cu prevederile art. 112 alin. (4) din Legea educației naționale:

„Numai în acest mod se poate asigura bugetarea unor lucrări de investiții pentru anul 2017”, a precizat președintele FTC, Alexandru Bajdechi (FOTO), care a invocat art. 112 alin. (4) din Legea educației, respectiv:

Art. 112 (4^1) Terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea palatele şi cluburile elevilor, cluburile sportive şcolare, ale căror cheltuieli curente şi de capital se finanţează de la bugetul de stat, fac parte din domeniul public al statului şi sunt administrate de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin inspectoratele şcolare judeţene şi prin consiliile de administraţie ale acestor unităţi. Acestea pot fi trecute din domeniul public al statului în domeniul public al unei unităţi administrativ-teritoriale, la cererea consiliului judeţean, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau a consiliului local, după caz, prin hotărâre a Guvernului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*