Federația Tinerilor din Constanța: „Ministrul zero al tineretului: Marius Dunca, trebuie să plece!”

Federația Tinerilor din Constanța anunță, luni, că a solicitat de două ori remanierea ministrului Marius Dunca, „ministrul zero al tineretului, conform evaluărilor făcute de propriul partid”.

Astfel, potrivit FTC, nici până în prezent acesta „nu a reușit să ducă la îndeplinire vreun obiectiv din secțiunea referitoare la tineret din programul de guvernare”.

„Cele 5 obiective care apar îndeplinite în raportul principalului partid de guvernământ la capitolul tineret sunt realizate de către ministerul muncii, al educației și ASF. Mai mult, acesta și-a arătat dezinteresul vizavi de rezolvarea problemei patrimoniului care a aparținut UTC, încălcând legea, prin nepromovarea proiectului de Regulament al legii nr. 146/2002. Cel mai mare eșec al ministrului Marius Dunca este proiectul legii tineretului. La 10 luni de la preluarea funcției de ministru, acesta nu a reușit să promoveze în guvern un proiect al legii tineretului care să ducă la îndeplinire obiectivele din programul de guvernare și să respecte normele de tehnică legislativă. Federația Tinerilor din Constanța își menține poziția și argumentele depuse la proiectul legii tineretului, proiect care la acest moment se află în consultare interinstituțională. În acest sens au fost trimise adrese ministerelor implicate în procedura de consultare/avizare prin care solicităm emiterea unor puncte de vedere negative întrucât există în cuprinsul acestui proiect de act normativ dispoziții neconstituționale, care nu respectă normele de tehnică legislativă”, susțin reprezentanții FTC.

Federația susține faptul că Ministerul Tineretului și Sportului nu înțelege exact ceea își propune să reglementeze prin intermediul acestui proiect de lege,  și mai mult de atât, o simplă analiză a conținutului acestuia va releva lipsa de cunoaștere a principiilor după care funcționează administrația publică a grupului implicat în formularea și redactarea acestuia și anume principiul legalității care implică obligația de a respecta competența dată prin lege.

Potrivit FTC, acest proiect de lege nu respectă delimitarea competențelor așa cum se arată în Legea-cadru a descentralizării sau în proiectul Codului administrativ – competențe exclusive, delegate sau partajate. Deci, nu se distinge ce fel de competențe exercită autoritățile centrale și cele locale. Acest lucru implică neconstituționalitatea prevederilor propuse în Legea tineretului pe motiv de lipsă de claritate, așa cum rezultă din jurisprudența deja bogată a CCR.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *