Federația Tinerilor din Constanța: „Bilanțul real al ministrului Tineretului – CORUPȚIE și ZERO realizări pentru tineri”

Astăzi, 04.11.2020, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, și-a prezentat „bilanțul” de un an al mandatului. Dintre toate așa-zisele realizări, nici una nu are vreun impact concret asupra tinerilor din România, consideră Federația Tinerilor din Constanța.

În cadrul unei audieri în comisiile reunite pentru învățământ, știință, tineret și sport ale Parlamentului, Ionuț Stroe, a afirmat în luna octombrie 2019 că își va lua angajamentul de a întocmi un raport cu privire la situația fundațiilor care controlează patrimoniul UTC, în termen de șase luni de la data audierii. De la acel moment a trecut mai mult de un an, timp în care nu a fost întocmit niciun raport, acest patrimoniu fiind administrat de persoane care îl folosesc în interes propriu, nu pentru cel al tinerilor. Mai mult, potrivit FTC, Ministerul Tineretului și Sportului a pompat sute de mii de lei către fundațiile pentru tineret care administrează în prezent acest patrimoniu, deși conducerea acestor fundații este contrară prevederilor legale. Cu titlu de exemplu arătăm că Fundația Județeană pentru Tineret Timiș a avut un buget de finanțare aprobat de peste 100.000 de lei, în condițiile în care MTS a apreciat în mod nelegal eligibilitatea aplicației.

Federația Tinerilor din Constanța (FTC) consideră conduita ministrului care nici pâna în prezent nu și-a îndeplinit angajamentul întocmirii unui raport privind situația fundațiilor care controlează patrimoniul UTC și nu a aprobat Regulamentul de aplicare a legii acestor fundații. Din acest motiv, pe rolul Direcției Naționale Anticorupție există un dosar cu privire la aceste fapte, ca urmare a sesizării  FTC din luna mai 2020. Astfel, Federația Tinerilor din Constanța solicită actualului ministru al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, să ia măsuri de urgență, în vederea respectării atribuțiilor pe care acesta le are cu privire la patrimoniul care ar trebui să fie folosit de tineri, nu de speculanți ai tranziției.

„Când îți asumi ceva, se presupune să îți materializezi propunerile și promisiunile în ceva concret, în lucruri pe care le-ai început și le-ai și dus la capăt. Acest aspect al asumării pare să fie înțeles greșit de către domnul ministru, Ionuț Stroe, care, într-un an de mandat la tineret, s-a bazat pe modalități de creștere a imaginii publice și a cam uitat de ceea ce și-a asumat public atunci când a fost numit în funcție. Tinerii nu pot beneficia de pe urma a ce le-a aparținut dintotdeauna, fostul patrimoniu UTC este devalizat de către cei care conduc fundațiile județene pentru tineret sau, mai bine spus, se îmbogățesc de pe urma lor, legea continuă să fie încălcată de 18 ani, iar la MTS- liniște! Haideți să nu mai închidem ochii la abuzuri, să nu ne mai poziționăm de partea “tinerilor” de peste 40 de ani ce conduc fundațiile județene pentru tineret și reușesc să le aducă în faliment, în timp ce ei se îmbogățesc, să nu refuzăm să adoptăm un Regulament, alegând să nu respectăm legea, să ne asumăm ce ne-am propus, și, mai apoi să ne lăudăm cu reușitele mandatului pe care l-am avut!”, a declarat președintele FTC, Roxana-Ioana Șerban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *