Federația Tinerilor din Constanța anunță prima întâlnire a Consiliului Consultativ pe probleme de tineret

Federația Tinerilor din Constanța (FTC) a convocat pentru data de luni, 26 septembrie 2016, ora 14.00, la Palatul Administrativ, Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Constanța.

Potrivit FTC, la ședință vor participa reprezentanții organizațiilor și structurilor care s-au înscris în acest consiliu, organizațiile și structurile care doresc să adere, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Constanța, Consiliului Local Constanța și Direcției Județene pentru Sport și Tineret.

Din CCPT pot face parte: Fundația Județeană pentru Tineret Constanța, federațiile tinerilor la nivel județean, organizațiile de studenți, elevi, structurile sindicale și patronale adresate tinerilor, structurile de tineret ale partidelor politice, precum și alte organizații cu personalitate juridică și care își propun să reprezinte un grup de tineri bine determinat prin statut.

Potrivit FTC, în prima întrunire se va alege moderatorul ședinței, se va desemna organizația care va asigura secretariatul, se vor stabili comisiile de lucru, se va discuta despre candidatura municipiului Constanța la titlul de Capitală a Tineretului din România și se pot adopta recomandări și rezoluții.

Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Constanța a fost înființat în luna mai a anului 2016, iar Regulamentul de Organizare și Funcționare a fost aprobat în ședinta Consiliului Local din 31 august 2016. CCPT reprezintă un modalitate de consultare a tinerilor, prevăzută de legea tinerilor nr. 350/2006,  prin care aceștia participă la luarea deciziilor în comunitate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*