Spread the love

Reprezentanții Federației Tinerilor din Constanța, constituită din Asociația Elevilor din Constanța (AEC) și Asociația Studenților din Constanța (ASC), au avut o întâlnire în cursul zilei de joi, 14 iulie, cu președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, în cadrul căreia au fost discutate mai multe probleme pe tineret.

Potrivit AEC și ASC, a fost prezentată situația centrului pentru tineret Constanța, imobil reabilitat în urma accesării fondurilor europene. Acesta a fost construit în spațiul în care și-a desfășurat activitatea fostul cinematograf “Republica”. Federația și-a exprimat îngrijorarea cu privire la schimbarea de destinație a acestui centru din centru pentru tineret în centru cultural.

Cu privire la lipsa unui compartiment specializat pe domeniul tineretului, Federația a  susținut necesitatea înființării unui astfel de compartiment căruia să îi fie acordate atribuții specifice. În urma discuțiilor, președintele CJC, a admis că este necesară o astfel de reorganizare.

De asemenea, a fost prezentată și problema privind lipsa acordării burselor școlare pentru elevii din școlile aflate în subordinea Consiliului Județean Constanța, în condițiile art. 82 din legea nr. 1/2011.

În cele din urmă, a fost discutată și lipsa constituirii Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret până în momentul de făță, deși Consiliul Județean Constanța a votat prin hotărârea nr. 137/11.06.2016 înființarea, organizarea și funcționarea acestuia.

„În Constanța, nu funcționează în prezent niciun centru pentru tineret și sperăm ca situația să nu rămână așa după deschiderea centrului în clădirea unde a funcționat fostul cinematograf Republica. Există standarde de calitate elaborate de către Consiliul Europei și cerem ca acestea să fie aplicate. Nu suntem de acord cu transformarea abuzivă a acestuia în centru cultural și nici subordonarea acestuia către Centrul Cultural Teodeor Burada. Acest centru trebuie administrat de către persoane cu experiență în ceea ce înseamnă tineretul, iar acest lucru nu se găsește la Centrul Cultural Teodor Burada”, a declarat Alexandru Bajdechi, președintele Federației Tinerilor din Constanța

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *