Federaţia Sanitas RESPINGE proiectul de OUG privind vaccinarea sau testarea obligatorie din asistenţa socială

Federaţia Sanitas respinge proiectul de OUG care prevede că angajaţii din asistenţa socială trebuie să prezinte dovada vaccinării, test negativ sau dovada trecerii prin boală, afirmând că acesta „obligă doar angajaţii din asistenţa socială să se testeze pe cheltuiala proprie” şi „discriminează o categorie de salariaţi deja profund afectată de nenumărate inechităţi”.

Deşi joacă cu «rezervele», echipa guvernamentală încearcă să joace tare! Săptămâna trecută partenerii sociali (atât patronatele cât şi sindicatele) au avizat negativ proiectul de OUG care obligă doar angajaţii din asistenţa socială să se testeze pe cheltuiala proprie! Cu toate acestea, Guvernul a avut astăzi pe ordinea de zi, în primă lectură acest document! Ne lasă impresia că este un experiment pentru a putea “lua pulsul” salariaţilor din sistemul public şi al opiniei publice referitor la acest subiect!”, arată reprezentanţii Sanitas, pe Facebook.

Aceştia adaugă că Federaţia respinge categoric un astfel de demers „care discriminează o categorie de salariaţi deja profund afectată de nenumărate inechităţi atât în pandemie cât şi în afara ei”.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că s-a discutat un proiect de OUG care prevede că angajaţii din asistenţa socială trebuie să prezinte dovada vaccinării, test negativ sau dovada trecerii prin boală.

Am discutat un proiect de OUG care stabileşte că angajaţii din instituţii publice din zona asistenţei sociale vor trebui să facă dovada vaccinării, sau să prezinte un test negativ sau să facă dovada trecerii prin boală.”, a declarat premierul.

Potrivit acestuia, proiectul a fost abordat în prima lectură. Premierul a precizat că se doreşte testarea tuturor angajaţilor: „Mergem în această direcţie, clar vom cere testare, personalul medical e vaccinat 70 la sută. Vom vedea cea mai bună variantă”.

Întrebat dcă testarea se va face pe banii angajaţilor, premierul a afirmat: „În acest moment aceasta este variantă”.

Florin Cîţu a explicat că statul oferă vaccinarea graturită, dar a explicat să se va mai discuta acest aspect, actul normativ fiind doar în prima lectură. Varianta de lucru aflată, însă, în acest moment pe masa Guvernului este testarea pe banii angajaţilor.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Federaţia Sanitas RESPINGE proiectul de OUG privind vaccinarea sau testarea obligatorie din asistenţa socială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *