Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța încheie proiectul „Youth Politicies & the Future of (Fake) News”

În perioada 13-17.12.2021, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța a derulat ateliere de formare dedicate tinerilor, cu tema cetățeniei active. Proiectul „Youth Politicies & the Future of (Fake) News” și-a propus să încurajeze cetățenia europeană și să îmbunătățească condițiile de participare civică și democratică la nivelul UE prin creșterea gradului de conștientizare a tinerilor cu privire la inițiativele naționale și la nivelul UE de combatere a știrilor false și a dezinformării online.     

Activitățile specifice au abordat în special provocările legate de participarea incluzivă a tuturor tinerilor, indiferent de contextul sau situația lor, care au apărut pe fundalul pandemiei COVID-19. Prioritățile proiectului nostru vor avea în vedere Obiectivele UE pentru tineret nr. 3 și 4, și anume „Societăți incluzive” și „Informații și dialog constructiv”.

Obiectivele proiectului:

1. Să încurajeze tinerii să participe la procesul democratic și în societate prin organizarea unor ateliere online, să încurajeze discuțiile și dezbaterile cu privire la conexiunea lor cu UE, valorile și fundamentele sale democratice.

2. Să promoveze și să dezvolte o cooperare mai structurată, online și offline, între diferite organizații de tineret pentru a construi sau consolida parteneriate care să se concentreze pe solidaritatea și participarea democratică incluzivă a tuturor pe fundalul schimbărilor socio-economice și în conformitate cu obiectivele tineretului numărul 3, 4.

La ateliere au participat 20 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, voluntari ai organizațiilor neguvernamentale din Constanța.

Proiectul „Youth Politicies & the Future of (Fake) News” este finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, fiind organizat de Federația Organizaților Neguvernamentale de Tineret din Constanța (FONT CT).

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.