#FărăPenali, undă verde în Camera Deputaților. Stelian Ion: „Tăiem calea hoților spre funcții și banii noștri”

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, cu 295 de voturi pentru și o abținere propunerea legislativă privind iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei României în sensul interzicerii condamnaților să ocupe funcții de ales local, parlamentar sau președinte al statului. Inițiativa „Fără Penali în funcții publice” propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conținut:

„Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

Proiectul merge la Senat pentru adoptare, după care este obligatorie organizarea unui referendum de modificare a Constituției în sensul propunerii legislative. Votul de marți din Cameră, evident, i-a bucurat peste măsură pe USR-iști.

„Ultimul pas va fi organizarea referendumului pentru modificarea Constituției.Vom continua pentru că suntem hotărâți să tăiem calea hoților spre funcții și banii noștri!”, a transmis deputatul constănțean Stelian Ion.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *