#FărăPenali boicotată DIN NOU în Senat. USR: „O sfidare incredibilă la adresa celor 1 milion de români care au semnat!”

USR a solicitat în această dimineața convocarea unui nou Birou Permanent pentru astăzi la ora 12:00, pentru a decide organizarea unui plen cu un singur punct pe ordinea de zi: adoptarea inițiativei Fără Penali. Solicitarea USR a fost acceptată, la ora 12:00 s-a convocat BP la Senat, dar PSD, PNL și UDMR au boicotat ședința, după o situație similară petrecută ieri.

În ora 12:00 era programată la Senat o sindrofie cu membrii BP și diplomați pentru a prezenta șantierul „Grădinile Senatului”. După convocarea USR, membrii BP nu s-au mai prezentat nici la eveniment. Ceea ce s-a întâmplat ieri și astăzi este o sfidare incredibilă la adresa celor 1 milion de români care au semnat pentru inițiativa Fără Penali și care vor ca România să nu mai fie condusă de hoți”, au transmis reprezentanții USR.

De partea cealaltă, liberalii susțin că boicotează ședința, pentru ca inițiativa să fie… adoptată și arată cu degetul spre PSD:

PNL a boicotat ședința conducerii Senatului dominată de majoritatea PSD pentru că vrea ca Inițiativa Fără Penali să fie adoptată! În acest moment, PSD – “groparul justiției”, autorul OUG 13, ar respinge acest proiect de revizuire a Constituției, care amintim că trebuie să fie votat de două treimi din parlamentari. Majoritatea toxică PSD din Senat (nu mai puțin de jumătate din senatori sunt în momentul de față membri PSD) de-abia așteaptă să voteze împotriva proiectului „Fără penali”! PNL garantează adoptarea inițiativei „Fără penali” și a propunerii de revizuire a Constituției în conformitate cu referendumul pe justiție inițiat de Președintele României, în data de 26 mai 2019 și votat de peste 6 milioane de români. Acest lucru se va întâmpla odată cu învestirea noului Parlament! Spre deosebire de alții, noi nu avem încredere în PSD și azi există riscul ca inițiativa să fie respinsă. Nu putem permite PSD să continue ticăloșiile în Parlament! PNL nu poate fi de acord să dea gir PSD pentru a recăpăta controlul asupra Senatului, prin compunerea Biroului Permanent, respectiv să permită ca toate măsurile Guvernului să fie răstălmăcite, compromise, denaturate în acest Parlament expirat și ilegitim”, au transmis liberalii.

USR a cerut oficial joi dimineață un nou plen al Senatului, pentru adoptarea inițiativei „Fără penali în funcții publice”. Proiectul nu a putut fi votat miercuri, din lipsă de cvorum, în urma unui scandal între Putere și Opoziție.

Dan Barna spera că inițiativa „Fără penali în funcții publice” va fi pusă joi pe agenda Senatului:

Chiar în această dimineață, colegul meu Radu Mihail, liderul de grup al USR de la Senat, a depus o convocare pentru organizarea unui Birou Permanent, care să decidă astăzi organizarea unui plen în această după-amiază, unui plen prin vot telefonic, cu subiect unic pe ordinea de zi, această inițiativă, astfel încât fiecare senator să aibă ocazia să-și exprime punctul de vedere și să voteze această inițiativă”.

Potrivit art. 151 alin. (3) din Constituţie, un referendum pentru aprobarea revizuirii Constituţiei ar fi organizat în cel mult 30 de zile de la adoptarea proiectului în Parlament. USR vrea ca referendumul să fie în aceeași zi cu alegerile parlamentare, adică pe 6 decembrie.

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 14 iulie, propunerea legislativă, iar Senatul este for decizional. Potrivit Constituţiei, pentru a deveni lege, propunerea trebuie validată printr-un referendum organizat în 30 de zile de la adoptarea în Senat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.