Fără susținere din PNL, Cîțu insistă: „Da, cu siguranță mă susține IOHANNIS! M-am răzgândit cu PNDL, NU mai facem!”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că premierul nu se stabileşte prin vot de partid, ci prin vot în Parlament. Preşedintele a fost întrebat dacă preşedintele PNL ar trebui să fie şi premier sau premierul şi preşedinte al PNL.

„Eu cred că aşa cum este acum este foarte bine, fiindcă aşa a decis coaliţia prin vot şi premierul nu se stabileşte prin vot de partid, ci prin vot în Parlament, ceea ce s-a şi întâmplat”, a răspuns Iohannis.

Florin Cîțu a decriptat ce a vrut să spună Iohannis și anunță că el este preferatul președintelui:

Nu am văzut că în statutul PNL scrie despre funcția de premier. Da, cu siguranță. Mă susține în această declarație. Nu știu ce vrea să spună domnul Orban, nu se alege premierul, ci președintele PNL.”, a explicat Florin Cîțu.

Iohannis a mai fost întrebat cine ar trebui mai degrabă să câştige şefia PNL dintre Ludovic Orban şi Florin Cîţu.

Mai degrabă cine va câştiga alegerile„, a spus şeful statului.

Premierul României, Florin Cîțu, se arată deranjat de faptul că unii români reclamă creșterea prețurilor pentru unele produse. Șeful Guvernului spune că veniturile în România au crescut în ultimul timp cu peste 10%.

„Dacă mergi să discuți cu un producător, ei spun că prețurile pe care le primesc sunt derizorii. De cealaltă parte, cumpărătorul, e cel care dă banul. Dar din moment ce cei doi se înțeleg înseamnă că sunt mulțumiți amândoi. Rata de schimb leu-euro e la 4,9. Valuta e dată de piață. Cum să fie mai mari prețurile când rata inflației e mai mică? Prețul trebuie să fie văzut la venit. Trebuie să fim foarte atenți. Rata inflației nu e o problemă în România, mai ales când veniturile cresc cu 11%„, a spus premierul României, Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că prin Compania Naţională de Investiţii au fost depuse proiecte în valoare de 7 miliarde de lei. El a fost întrebat despre un eventual Program naţional de dezvoltare locală 3, de 40 de miliarde de lei, anunţat de preşedintele PNL, Ludovic Orban, pentru anul viitor.

Eu vorbesc despre ceea ce avem noi astăzi în CNI. Eu aşa lucrez, cu date. În CNI avem deja proiecte de 7 miliarde de lei şi pornim de aici. Putem să avansăm orice cifră vrem – 80 de miliarde, 90 de miliarde -, putem să avansăm ce vrem noi, dar astăzi şi ceea ce putem să finanţăm în momentul acesta prin buget avem 7 miliarde de lei în CNI, acestea sunt proiectele, nu sunt mai multe. Dacă se vor depune mai multe proiecte bineînţeles că vom găsi surse de finanţare. Am spus că nu trebuie să rămână nicio comună, niciun oraş din România nedezvoltat, mai ales cele care nu pot să acceseze fonduri europene. Acea cifră este fundamentată de ceea ce avem. Repet, aş putea să spun orice altă cifră – 60 de miliarde ca să fie mai mult decât 40, dar nu ajută pe nimeni. Astfel de promisiuni făcea PSD de fiecare dată„, a declarat Cîţu, la Parlament.

El a fost întrebat dacă este fezabil PNDL 3 anul viitor:

Nu mai facem PNDL. Acest program este cel prin care se vor finanţa drumuri, canalizare, gaze. Sunt programe care vor fi targetate exact acolo unde investiţiile au şi profitabilitate prin CNI. Mai sunt câteva modificări, dar investiţiile pe care le facem sunt investiţii profitabile, nu doar de dragul de a le face”, a răspuns premierul.

Rata anuală a inflației în luna mai 2021 comparativ cu 2020 a fost de 3,8%.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *